Sahilde mahsur kaldılar, kuma yardım yazıp kurtuldular!

Filmlerden görmeye alışkın olduğumuz olay Avustralya'da gerçekleşti. 3 arkadaş mahsur kaldıkları yerden yazdıkları yazı sayesinde kurtarıldı.

Sahilde mahsur kaldılar, kuma yardım yazıp kurtuldular!

Dev film yapımlarında görülmeye alışkın olunan ıssız bir yere düşüldüğünde uçakların görmesi için yardım yazma sahnesi gerçek hayatta yaşandı. TRT Haber'de yer alan habere göre Avustralya'da 3 arkadaş bulundukları bölgede araçlarının saplanmasından dolayı hareket edemedi ve mahsur kaldı.

Gençlerin aklına ise dahice bir fikir geldi. Mahsur kaldıkları yere bir uçağın görebileceği büyüklükte İngilizcede yardım anlamına gelen "Help" kelimesini yazdılar ve beklemeye başladılar.

YAZILAN YAZI HAYAT KURTARDI

3 gencin kurtarılmak adına yapmış oldukları yazı yazma işi başarı ile sonuçlandı. o esnada havadan geçen 3 pilot ve bir yolcu gördükleri yazı sonrasında yetkililer ile irtibata geçti.

Kendilerine yardım kelimesinin yazılı olduğu alanın tarif edilmesinden sonra harekete geçen ekipler gençleri kurtarmak için düğmeye bastı. 6 saat boyunca araçlarının yere saplandığı bölgede mahsur kalan gençler yapılan müdahale sonrasında sağ bir şekilde kurtarıldı ve endişeli bir şekilde kendilerini bekleyen ailelere teslim edildi.

Avustralya'da yaşanan olay dünya basınında da gündem oldu. Gençlerin kuma yardım yazması ve kısa sürede fark edilmeleri sonucu kurtarılmaları günün en ilginç dünya haberleri arasındaki yerini aldı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER