Rusya'da akıl almaz olay! 11 yaşındaki erkek öğrencisine yönelik istismarda bulunan öğretmen tutuklandı

Rusya'da yaşanan olayda, bir öğretmenin 11 yaşındaki erkek öğrenciyi istismar ettiğinin anlaşılması üzerine soruşturma başlatıldı, öğretmen tutuklandı.

Rusya'da akıl almaz olay! 11 yaşındaki erkek öğrencisine yönelik istismarda bulunan öğretmen tutuklandı

Rusya'nın Toksovo kentinde yaşanan olay dünya gündeminde de geniş yer buldu. Bir öğretmenin, 11 yaşındaki erkek öğrencisine yönelik istismarda bulunduğunun anlaşılması üzerine geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Olay, Toksovo kentindeki bir okulda meydana geldi. 25 yaşındaki öğretmen Anna Plaksyuk'ın 11 yaşındaki erkek öğrencisini öğle teneffüslerinde sınıfa kilitlediği ve ‘zorla göğüslerine dokundurmak ve çocuğun özel bölgelerine dokunmak’ gibi eylemlerle istismar girişiminde bulunduğunun anlaşılması üzerine soruşturma başlatıldı.

20 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Plaksyuk'un cinsel nitelikte şiddet içeren istismar suçlamalarıyla tutuklanması ardından 20 yıla kadar hapsi istendi. Öte yandan çocuğun annesi, öğretmenin öğrenciye okul dışında da cinsel içerikli mesajlar ve çıplak fotoğraflarını gönderdiğini fark etti ve durumu polis ile okul yönetimine bildirdi.

11 yaşındaki öğrencinin avukatı İlya Rusyaev ise, Rusya'da çocuklara yönelik işlenen suçların çok ağır bir biçimde cezalandırıldığını belirterek, öğretmenin en ağır cezayı alacağını söyledi.

Ayrıca Rusyaev, ülkelerinde bu konuda bir kanun olduğunu ve rıza yaşının belirlendiğini, bu yaşın ise Rusya'da 16 olduğunu da sözlerine ekledi. Öğretmenin davası devam ederken, ülkede konuyla ilgili haberler geniş yankı uyandırıyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER