Rusya’da 14 yaşındaki öğrenci okulda arkadaşlarını vurdu!

Artan okullara yönelik silahlı saldırılara bir yenisi daha eklendi. Rusya’da 14 yaşındaki bir öğrenci okuduğu okula pompalı tüfekle saldırdı.

Rusya’da 14 yaşındaki öğrenci okulda arkadaşlarını vurdu!

Rusya’nın Bryansk kendinde dehşet verici bir olay yaşandı. 14 yaşındaki öğrenci, okuluna silahlı saldırı düzenledi.

Öğrenci, pompalı tüfekle gerçekleştirdiği eylemde 1 kişinin hayatını kaybetmesine neden olurken olayda 5 kişi de yaralandı.

SINIF ARKADAŞLARI ARASINDA YAŞANAN KAVGA SALDIRININ NEDENİ İDDİASI

Rusya İçişleri Bakanlığı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Byransk kentinde gerçekleşen olayda, 14 yaşındaki bir öğrencinin, okula silah götürdüğü ve ardından spor salonu önünde çevreye pompalı tüfekle saldırdığı belirtildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldığının bildirildiği açıklamada 1 kişinin hayatını kaybettiği, 5 kişinin ise yaralandığı aktarıldı.

Olayla ilgili çarpıcı bir detay da ortaya çıktı. İddialara göre 14 yaşındaki öğrenci, sınıf arkadaşlarıyla yaşadığı kavga ardından saldırıyı planladı ve okula pompalı tüfekle gitti.

Kontrolünü kaybeden öğrenci daha sonrasında etrafa ateş açtı.

Okullara yönelik silahlı saldırılar dünya genelinde artış gösteriyor. Özellikle bu vakalar en çok ABD’de görülürken dünya genelinde de öğrencilerin silahlı eylemleri göze çarpıyor.

Rusya’da gerçekleşen bu olay ardından akıllara çocuklar ve gençlerde silahlanma ve silah kullanımındaki artışın, öfke problemlerinin nasıl çözülebileceği sorusu geldi.

SONRAKİ HABER