Rusya Ukrayna’ya karşı Kuzey Kore askerlerini kullanmaya başladı!

Rusya ile Ukrayna arasında savaş devam ederken Rusya’nın Kuzey Kore’den asker desteği alarak Kursk bölgesine konuşlandırdığı Ukrayna istihbaratı tarafından açıklandı.

Rusya Ukrayna’ya karşı Kuzey Kore askerlerini kullanmaya başladı!

Rusya ile Ukrayna savaşı devam ederken Rusya’dan yeni bir hamle geldi. Kuzey Kore’nin Rusya’ya gönderdiği askerlerin savaşta yer almaya başladıkları bildirildi. Kursk bölgesine konuşlandırılan bu birliklerin Rusya tarafından eğitildikleri de açıklandı. Eğitimi tamamlayan birlikler ise Ukrayna ile savaşmak için cepheye sürülüyor.

Yapılan açıklamalara göre Kuzey Kore toplam 12 bin askeri Rusya’ya destek için gönderdi. Bu askerler Ukrayna ile yapılan savaşta Rusya’nın öncü güçleri olmaları için eğitildiler. 23 Ekim itibariyle de askerler cepheye sürüldüler. ABD istihbaratı bu askerlerin sayısını 3 bin olarak bildirmişti ama tam 4 katı sayıda asker şu anda Ukrayna’ya karşı savaşacak.

Kuzey Kore'nin Ukrayna'ya karşı savaşmak üzere Rusya’ya asker gönderdiğine yönelik iddialar devam ederken, Ukrayna istihbaratı, Kuzey Kore’nin Rusya’ya gönderdiği askerler hakkında açıklama yaptı. Ukrayna istihbaratı, Rusya'da eğitim gören Kuzey Kore birliklerinin, Ukrayna’nın geçtiğimiz ağustos ayında saldırı başlattığı Rusya’nın Kursk bölgesinde konuşlandırıldığını bildirdi.

Ukrayna istihbaratı, “Rusya'nın doğusundaki eğitim sahalarında eğitilen Kuzey Kore ordusunun ilk birlikleri Rusya-Ukrayna Savaşı’nın muharebe bölgesine çoktan ulaştı. Özellikle 23 Ekim 2024'te Kursk bölgesinde varlıkları kaydedildi” dedi.

“Kuzey Kore Rusya'ya en az 3 bin asker gönderdi”

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby düzenlediği basın toplantısında, “Kuzey Kore'nin bu ayın başından ortasına kadar en az 3 bin askerini Rusya'nın doğusuna gönderdiğini değerlendiriyoruz” ifadelerini kullanmış, “Bu askerlerin Kuzey Kore'deki Wonsan bölgesinden gemiyle Rusya'nın Vladivostok kentine seyahat ettiğini değerlendirdik. Söz konusu askerler daha sonra şu anda eğitim gördükleri Rusya'nın doğusundaki Rus askeri eğitim merkezlerine gitti” demişti.

Rusya ile Ukrayna arasında uzun zamandır devam eden savaş pozisyonunda Rusya’dan gelen hamlenin Ukrayna’yı zor durumda bırakabileceği kaydediliyor. Bu gelişmeyi Rusya Devlet Başkanı Putin de doğruladı. Savaşta gerçekleşen bu gelişme ile gözler yeniden Rusya’ya ve Ukrayna’ya çevrildi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER