Rusya Lideri Putin onlarca ülkenin BRICS'e katılmayı istediğini söyledi

Geçmiş yıllarda bir çok kez batılı ülkeler ile karşı karşıya gelen Rusya, Ukrayna ile arasındaki savaştan dolayı yine yalnız bırakılmıştı. Dünya'nın bir çok devleti tarafından dışlanan Moskova ise farklı alanlarda müttefikleri ile daha çok ilişki kurmaya başladı.

Rusya Lideri Putin onlarca ülkenin BRICS'e katılmayı istediğini söyledi

2009 yılında 5 farklı ülkenin bir araya gelmesi ile kurulan BRICS son yıllarda adından daha sık söz ettirmeye başladı. Türkiye'nin de katılmayı talep ettiği dile getirilen bu oluşum ile ilgili farklı ülkelelerinde üye olma talebi bulunduğu öğrenildi.

BRICS ÜYESİ OLMAK İSTEYEN DEVLET SAYISI ARTIYOR

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin BRICS'e ilginin günden günde arttığını söyledi. St. Petersburg'da BRICS ile ilgili bir toplantıda konuşan Putin 34 farklı ülkenin BRICS içinde yer almak istediğini ifade etti. Başkan Putin "BRICS'e yönelik ilgi artıyor. 34 ülke, BRICS'in faaliyetlerine çeşitli şekilde dahil olmak istiyor" şeklinde konuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BRICS ZİRVESİNE KATILACAK

Avrupa Birliği ve batı ülkeleri ile arasında soğuk rüzgarlar esen Türkiye farklı ekonomik oluşumlara ilgi göstermeyi sürdürüyor. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ekim ayında Rusya'ya bağlı Tataristan'da bulunan Kazan şehrindeki BRICS zirvesine katılcağı öğrenilmişti.

Türkiye'nin Rusya ile arasını daha sıkı tutması kapsamında BRICS ilişkilerinin nasıl gelişeceği yakından takip ediliyor. Ukrayna ile de ilişkilerini devam ettiren Ankara, denge politikasına bağlı kalıyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER