Rusya gemileri yaktı! Putin Ukrayna için gözünü kararttı

İki yılı aşkın bir süredir devam eden Rusya - Ukrayna Savaşı son günlerde yaşanan gelişmeler ile bir kez daha gündem oldu. Savaşın aylardır topraklarında devam ettiği Ukrayna, Moskova'ya büyük bir şok yaşattı.

Rusya gemileri yaktı! Putin Ukrayna için gözünü kararttı

Ukrayna'nın Rusya toprağı olan Kursk'a büyük bir çıkarma yapması ve bölgede yüzlerce kilometrelik alanı kontrol altına alması savaşın dönüm noktalarından birisi oldu. Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Kursk'a başlattığı saldırıda büyük bir başarı elde etmiş ve Rusya'ya askeri anlamda büyük zarar vermişti.

SAVAŞTA BİR CEPHE DAHA AÇILDI

Yaklaşık bir hafta önce başlayan saldırı Ukrayna'da büyük bir sevinçle karşılandı. Ukraynalı güçler Rusya'nın 1000 kilometrelik bir alanını kontrol ettiğini duyurdu.

Yaşanan bu olay sonrasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in nasıl bir tepki vereceği merak ediliyordu. Putin Kursk'ta yaşananların ardından yaptığı açıklamada barış umutlarını çöpe attı.

BARIŞ İHTİMALİ SUYA DÜŞTÜ

Putin son duruma dair "Sivil nüfusa yönelik saldırılar düzenlediği ve nükleer santralleri hedef aldığı sürece Ukrayna ile herhangi bir barış görüşmesinin mümkün olmayacak" şeklinde konuştu.

2022 yılında başlayan Savaş geride bırakılan süre zarfında her iki süre içinde büyük bir yıpranmaya neden oldu. Batı ülkelerinin açık bir şekilde verdiği destek sayesinde savaşa devam edebilen Ukrayna işgal altındaki topraklarını kurtarmak istiyor.

İlk olarak Kırım'ı, ardından ülkenin doğusundaki bazı yerleri kaybeden Kiev mücadeleyi bırakmıyor. Devlet Başkanı Zelenski batıya sık sık kendilerine istediklerini vermeleri için çağrıda bulunuyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER