Rusya Depremi: Kamçatka'da 9 şiddetinde yeni deprem ve tsunami uyarısı

Rusya'da Shiveluch Yanardağı yeniden faaliyete geçerken 7.0 şiddetindeki depremin ardından volkanologlar peş peşe uyarılarda bulundu. Kamçatka'da 9 şiddetinde deprem uyarısı yapıldı.

Rusya Depremi: Kamçatka'da 9 şiddetinde yeni deprem ve tsunami uyarısı

Rusya ile Ukrayna savaşı tüm hızı ile devam ederken Kamçatka'da meydana gelen 7.0 şiddetindeki deprem ülkede bir anda gündemi değiştirdi. Rusya'nın Kamçatka yarımadası üzerinde yer alan Shiveluch Yanardağı yeniden faaliyete geçti.

Kamçatka'da yaşanan 7.0 şiddetindeki depremin ardından yanardağ yeniden kül püskürtmeye başlayarak aktif hale gelirken uzmanlar durumun son derece ciddi olduğunu ve daha büyük bir depremin meydana gelebileceği uyarısında bulundular. Volkanoloji ve Sismoloji Enstitüsü bölgenin son resmini yayımlarken yoğun duman ve kül çıkışı dikkat çekti.

RUSYA DEPREM TSUNAMİ ALARMINA GEÇTİ! 24 SAAT İÇİNDE 9.0 ŞİDDETİNDE DEPREM MEYDANA GELEBİLİR...

Rusya'nın Kamçatka yarımadası üzerinde yer alan yanardağ uzmanlar tarafından yakın takip altına alınırken bölgede 24 saat içerisinde 9.0 şiddetinde bir deprem meydana gelebileceği uyarısı yapıldı. Bölgede yoğun bir sismik aktivite yaşandığı, mevcut sarsıntıların arttığı belirtilirken Kamçatka'nın güneydoğusunda çok şiddetli deprem yaşanabileceği ifade edildi.

Kamçatka yarımdasında liman bölgesinde 181 bin kişi yaşarken deprem kadar sonrası için yapılan tsunami uyarısı da büyük panik ve endişe yaşanmasına neden oldu. Uzmanlar sismik aktiviteleri yakından takip etmeye devam ederken depremin hemen ardından oluşabilecek tsunami dalgaları için de yerel halk uyarıldı.

SONRAKİ HABER