Putin'den Ukrayna'ya çağrı! Savaş bitebilir

Rusya ile Ukrayna arasında 2022 yılından beri devam eden ve tarafların asla geri atmadan cephede kalmaya devam ettiği savaşın bitme ihtimali doğdu. Dikkat çeken çıkış Rusya Lideri Vladimir Putin'den geldi.

Putin'den Ukrayna'ya çağrı! Savaş bitebilir

Rusya ile Ukrayna arasında yıllardır devam eden gerginlik son 2 yıldır bir savaş olarak devam ediyor. 2014 yılında Rusya'nın Ukrayna'da bulunan Kırım'ı ilhak etmesi ve ardından 2022 yılında ülkenin doğusundaki ayrılıkçı faaliyetleri destekleme adına başlatılan operasyon binlerce insanı hayattan koparmıştı.

Batılı devletlerin silah ve insani yardım desteği ile savaşa devam eden Ukrayna'nın son günlerde bazı yerlerde kontrolü kaybettiği konuşuluyordu. Ukrayna'nın savaşa daha ne kadar devam edeceği ve bu çatışmaların nasıl sonuçlanacağı merak edilirken Vladimir Putin'den savaşı anında bitirebileceklerine dair bir çıkış geldi.

PUTİN'İN ŞARTLARI

Rusya lideri Ukrayna yönetimine iki şart sundu. Bu şartların kabul edilmesi halinde savaşı anında bitirebileceğini ifade eden Putin, Ukrayna'dan NATO Üyeliği hedefinden vazgeçmesi ve Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya'dan çekilmesini istedi.

Haberler.com'da yer alan habere göre Putin Ukrayna'nın istediklerini kabul ettiği an hemen ordulara talimat vereceğini ve müzakere masasına oturacaklarını açıkladı. Rusya'dan gelen bu ciddi bir savaşı bitirme çağrısına Ukrayna yönetiminin nasıl yanıt vereceği merak konusu oldu. 2,5 yıla yakın bir süredir devam eden savaşta son durumda ülkenin doğu bölgesinde bir çok yer Rusya'nın kontrolünde bulunuyor.

Türkiye'de savaşı yakından takip ediyor. Taraflarla orta yolu bulma çalışmalarına devam eden hükümet savaşın sonlandırılması için çağrıda bulundu.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER