Putin yıllar sonra Kuzey Kore'ye gitti! İki lider dünyaya gözdağı verdi

Kapalı kapılar ardında yaşayan ve adeta bir sır küpü olan Kuzey Kore'de nelerin yaşandığı merak konusu olmaya devam ediyor. Diktatörlük ile yönetilen ülkeden Güney Kore ve ABD'ye yönelik sık sık tahrik edici hamleler geliyor.

Putin yıllar sonra Kuzey Kore'ye gitti! İki lider dünyaya gözdağı verdi

2011 yılından bu yana Kuzey Kore'nin liderliğini sürdüren Kim Jong-Un müttefiki olan Rusya'nın Lideri Vladimir Putin'i ülkesinde misafir etti. Putin'in Kuzey Kore'ye 24 yıl sonra yaptığı ziyaret dünya basınında geniş yer buldu.

PUTİN'İN KORE ZİYARETİ SES GETİRDİ

Rusya ile müttefik olarak uzun yıllardır hareket eden Kuzey Kore resmi ziyaret kapsamında Rus heyetini misafir etti. Rus Lider Putin ile bir araya gelen Kim Jong başkent Pyongyang'dan önemli mesajlar verdi.

Her iki lider yaptıkları görüşme kapsamında bir dizi anlaşmaya imza attı. Anlaşmalar arasından birisi ise diğerlerinden bir adım öne çıktı. Söz konusu anlaşmanın içerisinde taraflardan birisinin bir saldırıya uğraması durumunda diğerinin de ona yardım edeceği şeklinde olduğu öğrenildi.

SAVAŞ DURUMUNDA YARDIMLAŞMA KARARI

Rusya ve Kuzey Kore'nin ticaret konusunda da aralarındaki bağı daha çok kuvvetlendirmek istedikleri ve batının müdahale edemeyeceği sistemler geliştirmek istediği ifade edildi. Zaten aralarının iyi olduğu bilinen bu iki ülkenin bu yakınlaşmasının ilerleyen dönemlerde nasıl bir sonucu olacağı merak konusu oldu.

Son yıllarda çok sık füze denemesi gerçekleştiren Kuzey Kore ile hali hazırda Avrupa ile arası gergin olan Rusya arasındaki ilişkilerin daha da ilerlemesi ön görülüyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER