Portekiz’de tehlikeli mahkumlar yüksek güvenlikli cezaevinden kaçtı

Portekiz’de ülkeyi alarma geçiren önemli bir olay oldu. Aktarılan son habere göre ülkede yüksek güvenlikli cezaevinden 5 mahkum firar etti. Ulusal ve uluslararası alarm verildi.

Portekiz’de tehlikeli mahkumlar yüksek güvenlikli cezaevinden kaçtı

Olayın 7 Eylül tarihinde meydana geldiği öğrenildi. 7 Eylül’de Lizbon’da bulunan yüksek güvenlikli cezaevinden firar eden 5 mahkum için alarm durumuna geçildi.

5 TEHLİKELİ MAHKUM FİRAR ETTİ

Konu ile ilgili İçişleri Bakanlığı Güvenlik Sistemi Genel Sekreteri Manuel Vieira açıklama yaptı. Başkente yaklaşık 70 km uzaklıkta olan Alcoentre yerleşim yerinde olan Vale de Judeus Cezaevi’nden ikisi Portekizli, biri Gürcü, biri İngilizce ve biri Arjantinli olmak üzere 5 mahkumun kaçtığı öğrenildi. Mahkumların dışarıdan yardım aldığı açıklandı.

ÇOK TEHLİKELİ HÜKÜMLÜLER

Haklarında 7 – 25 yıl arasında hapis cezası olan hükümlülerin çok tehlikeli olduğunu belirten Vieira ülke içinde alarm durumuna geçildiği belirtildi. İnterpol ve Europol’a gerekli bilgilerin verildiği ifade edilirken, arama ve tutuklama emirlerinin de çıkarıldığı ifade edildi.

SINIRLAR KAPATILMAYACAK

Portekiz hükümet yetkilisi yaptığı açıklamasında, “Şu anda hem ulusal hem de uluslararası düzeyde bilginin dolaşımı konusunda oldukça rahatız. Yapılabilecek her şey yapılıyor” denildi. Sınırların kapatılmasına gerek duyulmadığı açıklandı.

ŞİDDETE EĞİLİMLİ KİŞİLER OLDUĞU AÇIKLANDI

Öte yandan hükümlülerin dışarıya cezaevinin duvarına konulan merdiveni kullanarak firar ettiği belirtildi. Olaya ilişkin cezaevi yetkililerine de soruşturma başlatıldı. Firar eden mahkumların kara para aklama, adam kaçırma, uyuşturucu kaçakçılığı, hırsızlık, gasp ve suç örgütü üyeliği gibi suçlardan hüküm giydikleri belirtildi. Mahkumların her şeyi yapabilecek ve şiddete eğimli olan kişilerin olduğu bilgisi de aktarıldı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER