Paul Alexander kimdir? 70 yıl demir akciğerde yaşayan adam hayatını kaybetti

Küçük yaşta geçirdiği kaza sonucu ömrünün tamamını demir bir cihazın içinde geçirmek zorunda kalan Paul Alexander isimli şahıs 78 yaşında hayata gözlerini yumdu. Alexander'in hayatını kaybetmesinin ardından adı dünyada en çok konuşulanlar arasında yer aldı.

Paul Alexander kimdir? 70 yıl demir akciğerde yaşayan adam hayatını kaybetti

6 yaşında geçirdiği hastalık sonucu felç olan ve bu nedenle hayatını demir bir silindir içerisinde geçirmek durumunda kalan Paul Alexander hayatını kaybetti.

Yaşadığı hastalıktan dolayı tıbbi destek almadan nefes alması mümkün olmayan Alexander buna rağmen pes etmedi ve üniversite eğitimini tamamlayarak avukatlık yaptı ve kitap yazdı. Yıllar içerisinde sağlığının el vermesinden dolayı kısa aralıklarla da olsa silindirden çıkabilen Alexander yaşadığı durumu kabullenmesi ve kendi ile barışık bir hayat sürmesi ile adından söz ettirmişti.

2020 yılında bir anı kitabı çıkaran Alexander'ın Tiktok'ta 300 binden fazla takipçisi bulunan bir hesabı vardı. Vefat etmesinin ardından demir akciğere bağlı olarak hayatını geçiren Paul Alexander'ın hayatı internet ortamında en çok aratılan konular arasında yer aldı.

PAUL ALEXANDER KİMDİR?

Paul Alexander Amerikalı bir avukat ve felçli çocuk felci mağduruydu. Demir akciğerde yaşayan son adam , 1952'de altı yaşındayken çocuk felcine yakalandı. Alexander , Austin'deki Texas Üniversitesi'nde lisans derecesi ve hukuk doktoru kazandı . 2020'de kendi anısını yayınladı.

1950'lerin başında ABD'deki büyük çocuk felci salgını sırasında, hastalanan Alexander aylarca hastanede kaldı. 1954'ten itibaren kendi kendine glossofaringeal nefes almayı öğrenen Alexander artan süreler boyunca demir akciğerini terk etme fırsatı buldu. Eğitimi döneminde ezber yoluna giden Alexander liseden sınıf 2. si olarak mezun oldu ve üniversiteye gitti. Alexander Guinness Dünya Rekorları tarafından demir akciğerde en uzun süre yaşayan kişi olarak adını kayıtlara geçirmişti.

SONRAKİ HABER