Pakistan ülkeden kovduğu binlerce Afgan göçmen memleket yolu düştü

Oturum izni olmayan binlerce Afgan'ı ülkesinden sınır dışı etme kararı alan Pakistan sınırında uzun kuyruklar oluştu.

Pakistan ülkeden kovduğu binlerce Afgan göçmen memleket yolu düştü

Pakistan hükümetinin yasa dışı göçmenlerin ülkeden ayrılmaları için verdiği süre dün doldu. Bunun üzerine ülkeden ayrılan Afgan göçmenler sınır kapısında uzun kuyruklar oluşturdu.

24 BOMBALI SALDIRIDAN 14'ÜNÜ AFGAN GÖÇMENLERİN GERÇEKLEŞTİRDİĞİ AÇIKLANDI

Pakistan, bu yıl ülkedeki 24 bombalı intihar saldırısının 14’ünün Afganlar tarafından düzenlendiğini açıkladıktan sonra yasa dışı göçmenlerin 1 Kasım’a kadar ülkeyi terk etmemeleri hâlinde sınır dışı edileceklerini 3 Ekim’de duyurmuştu.

pakistan3-reuters.jpg

SINIR DIŞI İŞLEMLERİ BAŞLADI

Pakistanlı yetkililer çoğu Afgan olan ve yasal oturum belgesi bulunmayan göçmenleri süre dolmadan saatler önce sınır dışı etmek için işlemlere başlamışlardı. Pakistan hükümetinin bir ay önce verdiği ültimatom sonucunda bir milyondan fazla Afgan ülkeyi terk etmek zorunda kalabilir ya da gözaltına alınıp sınır dışı edilebilir.

pakistan2-reuters.jpg

Afganistan’daki Taliban yönetimi, geçici kampların kurulduğunu, yiyecek ve tıbbi yardım sağlanacağını açıkladı fakat bazı yardım kuruluşları sınırdaki koşulların zorlu olduğunu bildirdi.

Pakistan hükümeti ülkede yaşayan 4 milyondan fazla Afgan vatandaşının 1,7 milyonunun yasal oturum belgesi olmadığını belirtiyor.

SONRAKİ HABER