Ortadoğu'da yeni bir İsrail-Lübnan Savaşının başlaması an meselesi!

Sürekli çevresindeki ülkeler ile gerginlik yaşayan, Filistin halkına yıllardır baskı ve zulüm yaşatan İsrail kendine yeni bir cephe açıyor. Bir süredir Lübnan'daki Hizbullah ile karşılıklı saldırılar yapan Tel Aviv yönetimi vites yükseltti.

Ortadoğu'da yeni bir İsrail-Lübnan Savaşının başlaması an meselesi!

Kademeli bir şekilde Filistin topraklarını işgal eden ve son olarak Gazze'ye kara harekatı düzenleyen İsrail komşularına da aman vermiyor. 2006 yılında 1 aylık bir savaş yaşadığı Lübnan ile yeniden gerilen İsrail savaş resti çeken bir harekete imza attı.

İSRAİL MİSİLLEME YAPTIĞINI SÖYLEDİ

Akşam saatlerinde yaşanan olayda İsrail, Lübnan'ın başkenti Beyrut'u hedef aldı. İsrail cephesinden yapılan açıklamada saldırının gerekçesi olarak geçtiğimiz günlerde İsrail'de 12 kişinin öldüğü saldırının sorumlularının hedef alınması gösterildi. Lübnan kaynakları ise saldırıda 3 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Hizbullah'ın hedef alındığının iddia edildiği saldırı sonrasında bölgedeki gerilim üst seviyeye yükseldi. Yaşanan gerilim sonrasında ise ABD her zaman olduğu gibi Tel Aviv yönetimine arka çıktı.

AMERİKA ŞAŞIRTMADI

Amerika Birleşik Devletlerinde seçimin adaylarından Kamala Harris "İsrail'in kendini savunma hakkı var" diyerek olayda kimin yanında olduğunu belli etti. Lübnan'da yaşanan saldırının ardından taraflar arasında yeni bir gerilimin olup olmayacağı şu an için bilinmiyor.

İsrail Gazze ile yaşadığı savaş boyunca bir çok ülkeye saldırı düzenledi. Saldırılarda çok sayıda insan hayatını kaybetti.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER