Orta Doğu'da sular durulmuyor! Bakan Fidan'dan savaş sarmalı açıklaması

Dün akşam saatlerinde, İran'ın Irak'taki ABD üslerine saldırmasıyla Orta Doğu'da sular yeniden ısınırken Dışişleri Bakanı Hakan Fidan konuyla ilgili açıklamalarda bulundu, savaş sarmalının daha büyük bir girdaba dönüşeceğini söyledi.

Orta Doğu'da sular durulmuyor! Bakan Fidan'dan savaş sarmalı açıklaması

Son haftalarda, ABD ve İngiltere'nin Yemen'e yönelik füze saldırıları artarak devam ederken, Orta Doğu'da silahlar yeniden çekildi. Özellikle İsrail ve Gazze arasındaki çatışmalar ardından ABD'nin Yemen'in başkenti Sana, Kızıldeniz'in batı kıyısındaki Hodeida kenti ve ülkenin kuzeyinde bulunan Saada eyaletine saldırıları endişe verici bir hale geldi.

Dün akşam saatlerinde ise İran, Irak'ta bulunan ABD üslerine hava saldırısı düzenledi. Saldırıları İran Devrim Muhafızları üslenirken, Erbil Havalimanı'nda hava trafiği askıya alındı. Saldırılar ardından bazı evlerde yangın çıktı, 4 kişi hayatını kaybetti.

Bugün ise Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ankara'da Hırvatistan Dışişleri Bakanı Gordan Grlic Radman ile bir araya geldi, ardından ortak basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasında Fidan, Orta Doğu'daki son saldırıları değerlendirdi.

SAVAŞ SARMALI VURGUSU

Bakan Fidan basın açıklamasında, Kızıldeniz'de, Irak'ta, Suriye'de olan saldırıların, Gazze'de başlayan savaş sarmalının daha büyük bir girdaba dönüşeceğinin ön habercisi olduğunu belirtti.

Fidan, Lübnan'da başlayacağı beklenen saldırıların başka bir bölgeye evrildiğini de kaydederek, barış konusundaki çalışmalarının son sürat devam edeceğini ve İsrail'in yaptığı katliamlardan siyasi ve asli olarak karşılığını bulması için her türlü çalışmayı göstereceklerini vurguladı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER