Önce uyarı, sonra saldırı! İsrail uçakları Beyrut'u bombaladı!

İsrail’in Lübnan’a saldırıları devam ederken bölgede yaşayanlara binaları terk etmeleri çağrısı yapıldı.

Önce uyarı, sonra saldırı! İsrail uçakları Beyrut'u bombaladı!

İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarında hız kesilmiyor. Beyrut’a saldıran İsrail bölgeyi uçaklarla bombalıyor. Sivillerin de zarar gördüğü saldırılar öncesinde ise İsrail’in pek de etkili olmayan uyarılar yaptığı açıklandı.

Beyrut’ta Dahiye bölgesini bombalamadan önce 3 binayı boşaltmaları için insanlara çağrı yapan İsrail bun u sosyal medyadan duyurdu. Ancak o binalarda bulunanlara bu çağrıların ulaşıp ulaşmadığı meçhul olan bu durum neticesinde çok sayıda kişinin yine hayatını kaybettiği açıklandı. İsrail’in bu uyarıları göstermelik olarak yaptığı ve bu durumu ileride olası bir yargılanma durumunda koz olarak kullanabileceği belirtiliyor.

UYARI YAPIP BOMBALADI

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyindeki sivillere binaları boşaltmaları ve bölgeden en az 500 metre uzaklaşmaları çağrısında bulundu.

İsrail Lübnan'daki saldırılarını sürdürüyor. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), başkent Beyrut'un güneyindeki Dahiye'deki 3 binanın yakınında bulunan Lübnanlı sivillere hava saldırıları öncesinde binaları derhal boşaltmaları emri verdi. IDF'nin Arapça sözcüsü Albay Avichay Adraee ise sosyal medya hesabından sivillere bölgelerden en az 500 metre uzaklaşmaları çağrısında bulunan haritalar da yayınladı.

İsrail’in bölgede yayılmacı bir politika uygulaması oldukça büyük bir tehlikeli sürecin yaşanmasına neden olabilecek. Bölgede adım adım her yere saldırmayı hedefleyen İsrail’in bu tutumu dünya savaşına doğru gidebileceğinden endişe ediliyor. Bu durum karşısında dünya kamuoyu süreci endişe ile takip ederken ABD’nin desteğini alan İsrail sivilleri katletmeye devam ediyor.

SONRAKİ HABER