Netanyahu Lübnan'daki BM güçlerini tehdit etti!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu savaş söylemlerine devam ederken bu sefer de BM’nin Lübnan’daki güçlerini tehdit etti.

Netanyahu Lübnan'daki BM güçlerini tehdit etti!

İsrail Başbakanı Binyamin Netahyahu’dan oldukça tartışılan bir açıklama geldi. Netanyahu yaptığı açıklama ile Lübnan’daki Birleşmiş Milletler güçlerini bulundukları bölgeden çekilmeleri için tehdit etti. ABD’nin desteği ile saldırılarını sürdüren İsrail Lübnan’da Birleşmiş Milletler’in geçici görevle bölgede bulunan güçlerine saldırmıştı.

İsrail’in BM güçlerine saldırılarına Avrupa’dan tepkiler gelmeye başlayınca Netanyahu bir açıklama yaparak saldırının kasıtlı olarak yapıldığı iddialarının doğru olmadığını duyurdu. Bundan sonra daha saldırı olmayacak açıklaması da yapmayan Netanyahu BM güçlerinin bölgeden çekilmelerini istedi.

NETANYAHU’DAN TEHDİTKAR AÇIKLAMA

İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırıları sürerken, İsrail Lübnan'daki BM Geçici Görev Gücü'nü (UNIFIL) hedef almaya devam ediyor. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, yayınladığı video mesajda İsrail'in Lübnan'daki UNIFIL'e kasıtlı olarak saldırmadığını iddia ederek, “İsrail'in UNIFIL personeline kasıtlı olarak saldırdığı iddiası tamamen yanlıştır. Bunun tam tersi söz konusu. İsrail defalarca UNIFIL'den tehlikeden uzak durmasını istedi. Onlardan defalarca İsrail'in Lübnan sınırının hemen yanında bulunan çatışma bölgesini geçici olarak terk etmelerini istedi” dedi.

İsrail'in Lübnan'a kara harekatı başlattığı gün UNIFIL'den bölgeyi terk etmelerini istediklerini aktaran Netanyahu, Hizbullah'ın UNIFIL mevzilerini İsrail ordusuna yönelik saldırılarında siper olarak kullandığı iddiasını yineledi. “İsrail'in Hizbullah'a karşı kendini savunma hakkı vardır ve bunu yapmaya devam edecektir” diyen Netanyahu, İsrail'in UNIFIL askerlerinin zarar görmesini engellemek için elinden geleni yaptığını savundu. Netanyahu, “UNIFIL personelinin güvenliğini sağlamanın en iyi yolu UNIFIL'in İsrail'in talebine kulak vermesi ve geçici olarak bölgeden çekilmesidir” dedi.

Birleşmiş Milletlerin güçlerine saldırmakta çekinmeyen İsrail’in bu tavrı tepki toplamaya devam ediyor. İsrail’in saldırdığı BM güçleri içerisinde Türkiye’den de görevli personeller bulunuyor. Bu saldırıların sürmesi durumunda Türkiye başta olmak üzere dünya ülkeleri İsrail’e gösterilen tepkinin dozunu artıracak.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER