NATO karargahında İsveç bayrağı göndere çekildi!

İsveç'in NATO üyeliği ardından Brüksel'deki NATO karargahında, İsveç bayrağı göndere çekildi. Karargahta yapılan törene üst düzey NATO Üyeleri katılım gösterdi.

NATO karargahında İsveç bayrağı göndere çekildi!

NATO'nun 32'nci üyesi olan İsveç'in bayrağı, NATO karargahında göndere çekildi.

Bugün karargahta gerçekleştirilen törende, 32'nci ittifakı olan İsveç, resmen NATO Üyesi olarak karargahta bayrağını dalgalandırdı.

NATO karargahındaki törene, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İsveç Prensesi Victoria, İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ile kabine üyeleri, NATO'ya üyelik başvurusunda bulunan eski Başbakan Magdalena Andersson ve siyasi parti liderleri katıldı. Stoltenberg ve Kristersson ise tören öncesinde ortak basın toplantısı düzenledi.

‘’İSVEÇ HAK ETTİĞİ YERİ ALDI''

Stoltenberg, basın toplantısında yaptığı açıklamada, İsveç'in 5. madde koruması altında NATO'da hak ettiği yeri aldığını belitti ve hem İsveç hem kuzey bölgenin istikrarı hem de tüm İttifak'ların güvenliği için İsveç'in NATO'ya katılmasının önemine vurgu yaptı.

‘’NÜKLEER SİLAHLARA SAHİP MÜTTEFİKLERİN SAYISINI ARTTIRMAYA YÖNELİK BİR PLAN YOK''

Açıklamalarının devamında Stoltenberg, nükleer silahlara sahip müttefiklerin sayısını arttırmaya yönelik bir plan olmadığının da altını çizdiği açıklamasında, ‘’Nükleer silahlara sahip müttefiklerin sayısını artırmaya yönelik bir plan yok. Elbette mevcut konvansiyonel güçler karşısında duruşumuzu sürekli değerlendiriyoruz. Ancak İsveç'te Baltık ülkelerinde olduğu gibi bir muharebe grubu oluşturma planımız yok." dedi.

Kristersson ise, İsveç'ten beklentilerin yüksek olduğunu bildiklerini ve kendilerinin de beklentilerinin yüksek olduğunu ifade ederek, "Müttefiklerimizle yük, sorumluluk ve riskleri paylaşacağız." diye konuştu.

İşveç bayrağının göndere yükseldiği törende önce ülkenin milli marşı okundu.

Ardından ise marş eşliğinde İsveç bayrağı göndere yükseldi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER