NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Zelenskiy ile görüştü

NATO Zirvesi kapsamında dünya liderlerinin birbirleriyle olan temasları sürüyor. Bu kapsamda NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile bir araya geldi.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Zelenskiy ile görüştü

NATO Zirvesi devam ediyor. Zirve kapsamında liderler temaslarını sürdürürken NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenskiy ile bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

UKRAYNA GERİ ÇEVRİLEMEZ BİR YOLA GİRDİ

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Ukrayna'nın "geri çevrilemez" bir yola giren NATO üyeliğini destekleyeceğine dikkat çekti.

Ukrayna'nın uluslararası hukuk uyarınca meşru müdafaa hakkı bulunduğuna vurguda bulunan Stoltenberg, "NATO müttefiklerinin de Ukrayna'nın meşru müdafaa hakkını çatışmaya dahil olmadan destekleme hakkı var." şeklinde konuştu.

Stoltenberg, meşru müdafaa hakkı uyarınca Ukrayna'nın "saldırgan olan Rusya'da" askeri hedefleri vurma hakkı bulunduğunu belirtti.

Üye ülkelerin Ukrayna'ya gönderdikleri silahların kullanımına ilişkin uyguladıkları kısıtlamaları azalttıklarını bildiren Stoltenberg, bunun da Ukrayna'nın Rusya'daki askeri hedefleri vurmasının önünü açtığını söyledi.

“RUSYA’NIN BİZİ YILDIRMA ÇABALARI TERS TEPİYOR”

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Rusya'nın farklı girişimlerle NATO üyelerini Ukrayna'ya destekleri nedeniyle yıldırmaya çalıştığını belirterek, "Rusya'nın bizi yıldırma çabaları ters tepiyor. Aksine, NATO üyeleri desteklerini arttırıyor." bilgisini paylaştı.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy de kazanabilmek için silah desteği sağlayan ülkelerden "tüm kısıtlamaları" kaldırmalarını talep etti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER