NATO Genel Sekreteri Hollanda Başbakanı Mark Rutte oldu

Dünyadaki bazı ülkelerin askeri olarak bir araya gelip oluşturduğu NATO'da yeni dönem başlıyor. Genel Sekreter olarak görev yapan Jens Stoltenberg'in yerine geçecek ismin Mark Rutte olduğu ilan edildi.

NATO Genel Sekreteri Hollanda Başbakanı Mark Rutte oldu

2014 yılından beri NATO'nun Genel Sekreteri olarak görev yapan Jens Stoltenberg'in görevinin sona ereceğinin öğrenilmesinin ardından yerine kimin geçeceği merak konusu olmuştu.

EKİM'DE GÖREVE BAŞLIYOR

Norveç'li Jens Stoltenberg'in yerine Ekim ayından itibaren yeni NATO Genel Sekreterinin Hollanda Başbakanı olarak son günlerini geçiren Mark Rutte olacağı öğrenildi.

Hollanda'lı Mark Rutte adaylığı süresince sıkı bir ziyaret turu başlatmıştı. Bu kapsamda Nisan ayında ülkemize gelen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelen Rutte, Türkiye'den istediği desteği alarak dönmüştü.

TÜRKİYE'DEN TEBRİK

NATO tarafından Rutte'nin yeni genel sekreter olarak ilan edilmesinin ardından Dışişleri Bakanlığı bir tebrik mesajı yayınladı. Söz konusu mesajda "Tüm müttefiklerin muvafakatıyla yeni NATO Genel Sekreteri olarak ilan edilen Hollanda Başbakanı Mark Rutte’yi tebrik ediyoruz. Bu vesileyle göreve geldiği 2014 yılından bu yana sergilediği başarılı liderlik için Genel Sekreter Stoltenberg’e şükranlarımızı sunuyoruz" denildi.

Mark Rutte'nin NATO ilgili nasıl bir yönetim anlayışına sahip olacağı merak konusu oldu. Masada NATO'nun genişlemesi ve Ukrayna'da devam eden savaş konuları yer alıyor.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER