NASA uyarıyı yaptı! Dev parça bugün dünyaya düşecek

Uzay çalışmaları bir çok ülke tarafından hızlı bir şekilde devam ederken pek çok olumsuzluğu da beraberinde getiriyor. Son olarak NASA insanları tedirgin edecek gelişmeyi açıkladı. Edinilen bilgiye göre bugün bir uydu atmosferden giriş yapacak.

NASA uyarıyı yaptı! Dev parça bugün dünyaya düşecek

Uzay konusunda ülkeler son yıllarda adeta birbirleri ile yarışa girmiş ve yapılan yatırımlara hız vermişti. Bu nedenle peş peşe uydular ve uzay araçları gönderilen uzayda en büyük sorunlardan birisi olarak “Uzay Çöplüğü” olarak bilinen kullanım dışı aletler gösteriliyordu.

Konu ile ilgili insanları korkutan bir açıklama daha yapıldı. Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) kaynaklarından yapılan açıklamaya göre bugün 2.6 ton ağırlığında bir akü dünya atmosferine girecek. Bu gelişmenin ardından insanların aklına gelecek ilk soru hayati bir tehlikenin yaşanıp yaşanmayacağı ve nereye düşeceği şeklinde oldu.

NEREYE DÜŞECEĞİ BELLİ OLDU

Söz konusu dev parçanın bundan 3 yıl önce Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan koptuğu ve başıboş bir şekilde uzayda dolaştığı öğrenildi. Dünya atmosferine girecek olan parçanın düşmesinin beklenildiği yer olarak ise Almanya açıklandı. Konu ile ilgili vatandaşlara uyarılarda bulunan yetkililer düşecek parçalara dokunulmamasını belirten Alman yetkililer de Ruhr ve Cottbus bölgelerinde yaşayan vatandaşların dikkatli olmasını istedi.

BÜYÜK BİR TARTIŞMA KONUSU

Son yıllardır dünya ülkeleri arasında uzayda kendileri için tehdit haline gelen atıklar için adımlar atılması çağrıları artıyor. Atıkların çoğu zaman okyanusa düşmesine rağmen oluşturduğu tehlikeye yetkililer tarafından sıklıkla dikkat çekiliyor.

SONRAKİ HABER