Moskova'daki bir konser salonuna silahlı saldırı düzenlendi!

Rusya'nın başkenti Moskova'da bugün yaşanan son dakika gelişmesine göre bir konser salonuna silahlı saldırı gerçekleştirildi. İlk belirlemelere göre en az 40 kişi hayatını kaybetti.

Moskova'daki bir konser salonuna silahlı saldırı düzenlendi!

Az önce Rus basınında yer alan habere göre Rusya'nın başkenti Moskova’daki bir konser salonuna silahlı kişilerce saldırı gerçekleştirildiği ifade edildi. İlk belirlemelere göre en az 40 ölü olduğu ve çok sayıda yaralı olduğu bildirildi.

ÇOK SAYIDA ÖLÜ VE YARALI VAR!

Yaşanan saldırı hakkında edinilen bilgilere göre Crocus City Hall konser salonuna düzenlenen terör saldırısında 40 kişinin öldüğünü, 100'den fazla kişi yaralandığını duyurdu.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova da konser salonuna silahlı kişilerce düzenlenen terör saldırısına ilişkin "Tüm dünya toplumu, bu korkunç suçu kınamak zorundadır." şeklinde konuştu.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILDI!

Saldırının meydana geldiği salonda olay yerine 50'den fazla ambulans ekibi ve acil servis görevlisi sevk edilirken, başkent Moskova'da havalimanlarında güvenlik önlemlerinin artırıldığı ifade edildi.

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, hafta sonu Moskova'da tüm halka açık etkinliklerin iptal edildiğini duyurdu.

BAKANLIKLARDAN SALDIRI HAKKINDA AÇIKLAMA GELDİ!

Yapılan açıklamalara göre Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'la telefonda görüştü. Bakan Fidan, Moskova'daki menfur terör saldırısını kınadığını belirterek Rusya halkına ve hükümetine Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye'nin başsağlığı dileklerini iletti.

Bununla birlikte Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Rusya’da düzenlenen terör saldırısına ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Rusya'nın başkenti Moskova'daki bir konser salonuna düzenlenen silahlı saldırıyı kınıyor ve lanetliyorum. Dünyanın neresinde olursa olsun sivilleri hedef alan saldırılar asla kabul edilemez. Tüm ülkeler, masum insanların hayatını kaybetmesine neden olan insanlık suçu terör olaylarına karşı ortak tavır almalı ve birlikte hareket etmelidir. Saldırı nedeniyle hayatını kaybedenlerin ailelerine ve Rus halkına taziyelerimi iletiyor, yaralılara acil şifalar diliyorum” şeklinde açıklamlarda bulundu.

SONRAKİ HABER