MK-84 bombası nedir, hangi ülke üretiyor, etki alanı nedir, kaç kilo?

İsrail ile Hamas arasındaki gerilim hızla ararken Filistinli sivillere yönelik saldırılar devam ediyor. 17 Ekim tarihinde İsrail'in Gazze'deki bir hastaneye düzenlediği bombalı saldırı dünyanın tepkisini çelerken İsrail'den şaşırtan açıklama geldi.

MK-84 bombası nedir, hangi ülke üretiyor, etki alanı nedir, kaç kilo?

Tüm dünya Hamas ile İsrail arasındaki gerilimi konuşuyor. İsrail, Gazee'de sivillere yönelik saldırılarına devam ederken bu durum dünya ülkelerinin de tepkisini çekmeye devam ediyor. İsrail'in Gazze'de 17 Ekim 2023 tarihinde akşam saatlerinde bir hastaneyi bombalamasının ardından MK-84 adlı bomba gündem oldu. Gazze'de bulunan Baptist Hastanesi'nin MK-84 bombası ile vurulduğu iddia edilirken bir yandan da ''MK-84 bombası nedir, hangi ülke tarafından üretiliyor?'' sorusuna yanıt aranmaya başladı. İsrail tarafından dün akşam saatlerinde Gazze'de bir hastanenin vurulması ve 600'den fazla Filistinlinin hayatını kaybetmesinin ardından yapılan açıklamalar dünya ülkelerinin tepkisine neden oldu.

İsrail Ordu Sözcüsü, “Gazze'deki El Ahli Baptist Hastanesi'nin bombalanmasından İslami Cihad sorumludur. Radar sistemlerimiz Gazze'den roket atışı olduğunu gösterdi. Hastanenin vurulmasına hava bombardımanının neden olduğunu gösteren hiçbir delil yok. Hamas hastanedeki ölü sayısını abarttı.” ifadelerine yer verirken şu an İsrail'de bulunan ABD Başkanı Jode Biden, "Hastane saldırısını diğer taraf yapmış görünüyor." ifadelerine yer verdi.

ankara-tasarim-43.jpg

Gazze'deki hastanenin MK-84 bombası ile vurulduğu iddia edilirken bombaya ait bilgiler ''MK-84 bombası hangi ülke tarafından üretiliyor, kaç kilo, etki alanı nedir?'' soruları ile gündeme taşındı.

MK-84 BOMBASI HANGİ ÜLKE TARAFINDAN ÜRETİLİYOR?

Mark 84 (MK-84), ABD yapımı bir bomba olarak biliniyor. Mark 80 serisinin en büyüğü olan MK-84'ün büyük binaları, fabrikaları, güç merkezleri, köprüleri, yer altı sığınakları ve uçak hangarları temel hedefleri olduğu biliniyor.

mk-84-bombasi-nedir-hangi-ulke-uretiyor-etki-alani-nedir-kac-kilo.jpg

F-16'ların mühimmatları arasındaki en iri cephanelerden olan MK-84 bombası 15.2 m genişliğinde ve 11 m derinliğinde bir krater oluşturabilir. 380 mm metali delebilen bu bombanın tahrip çapı da 336 metredir.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER