Meksika'da Chilpancingo Belediye Başkanı Arcos, cinayete kurban gitti

Meksika'nın Guerrero eyaletinde geçtiğimiz hafta göreve başlayan Chilpancingo Belediye Başkanı Alejandro Arcos'un cinayete kurban gittiği öğrenildi.

Meksika'da Chilpancingo Belediye Başkanı Arcos, cinayete kurban gitti

Meksika’da son bir haftadır can sıkıcı olaylar yaşanıyor. Aktarılan son habere göre üç gün önce belediye meclisinden sekreter Francisco Tapia öldürülmüştü. Bugün ise bir hafta önce yemin ederek gröreve başlayan Chilpancingo'nun Belediye Başkanı Alejandro Arcos'un öldürüldüğü öğrenildi.

Olaya ilişkin detaylar henüz aktarılmazken, Kurumsal Devrim Partisi lideri Alenjandro Moreno olaya ilişkin üzüntüsünü paylaştı.

BİR HAFTA ÖNCE GÖREVE BAŞLAMIŞTI

Meksika'nın Guerrero eyaletinin başkenti Chilpancingo'nun Belediye Başkanı Alejandro Arcos'un, görevine başladıktan yaklaşık bir hafta sonra öldürüldüğü bildirildi. Eyalet Savcılığı, yaklaşık bir hafta önce yemin ederek görevine başlayan Arcos'a ilişkin açıklama yaptı.

OLAYA İLİŞKİN DETAYLAR AÇIKLANMADI

Arcos'un saldırı sonucu hayatını kaybettiği belirtilen açıklamada, olaya ilişkin detaylar paylaşılmadı. Kurumsal Devrim Partisi (PRI) lideri Alejandro Moreno ise X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, Arcos cinayetine ilişkin üzüntüsünü dile getirdi.

3 GÜN ÖNCE DE SEKRETER ÖLDÜRÜLDÜ

Üç gün önce de aynı belediye meclisinden sekreter Francisco Tapia'nın öldürüldüğünü hatırlatan Moreno, "Onlar toplum için ilerleme çabasında genç ve dürüst kamu görevlileriydi." ifadesini kullandı.

Öte yandan Arcos’un yaklaşık bir hafta önce yemin ederek göreve başladığı ifade edildi. Saldırıya ilişkin detayların henüz açıklanmadığı öğrenildi. Detayların önümüzdeki saatlerde aktarılması bekleniyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER