Meclis Başkanı Kurtulmuş TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağırdı

Geçtiğimiz gün tatil edilen Türkiye Büyük Millet Meclisi önümüzdeki günlerde önemli bir konu için toplanacak. Bu konuda yetkisini kullanan Numan Kurtulmuş vekillerin toplanacağı gün için tarih verdi.

Meclis Başkanı Kurtulmuş TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağırdı

Türkiye Ortadoğu'da yaşanan hadiselerden en üst düzeyde etkilenen ülkelerden birisi olmayı sürdürüyor. Diplomasi trafiğini sürdüren Türkiye'de İran'dan gelen haber büyük bir şok etkisi oluşturmuştu.

HANİYE İRAN'DA SUİSKASTE KURBAN GİTTİ

İsrail peş peşe ülkelere saldırı düzenlemesinin ardından son olarak İran'da Filistin'in bağımsızlığı için mücadele eden Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'yi hedef almıştı. Haniye'nin suikast sonucu hayatını kaybetmesinin ardından bölgede bir savaşa ramak kaldığı ifade edilirken Türkiye'den önemli bir hamle geldi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın 14-15 Tarihlerinde Türkiye'ye geleceği ve TBMM'de bir konuşma yapacağı öğrenildi. TBMM'nin de bu konuşma nedeniyle olağanüstü toplanması bekleniyor.

MAHMUD ABBAS TBMM VEKİLLERİNE VE DÜNYAYA SESLENECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile de görüşecek 88 yaşındaki Abbas İsrail zulmünü bu seferde Ankara'dan dünyaya duyuracak. Olağanüstü Genel Kurul toplantısına katılım sağlayacak milletvekilleri de yaşananlara karşı Filistin halkının yanında olunduğu mesajı verecek.

ABD'nin koşulsuz desteğini arkasına alan İsrail'in saldırıları durdurmaya niyeti bulunmuyor. Neredeyse Ortadoğu'daki tüm ülkelere saldıran İsrail'in nerede ve nasıl duracağı merak ediliyor.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER