Mahmud Abbas, İsrail saldırılarını TBMM'den dünyaya anlatacak

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Türkiye'ye geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Abbas'ı Beştepe'de ağırlarken Abbas bugün, TBMM Genel Kurul kürsüsünden dünyaya seslenecek.

Mahmud Abbas, İsrail saldırılarını TBMM'den dünyaya anlatacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Abbas ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde 14 Ağustos tarihinde görüştü. 2,5 saat süren görüşmeye ilişkin İsrail’in Filistin topraklarında gerçekleştirdiği katliamlar, kalıcı ateşkes ve barış için atılması gereken adımlar ile güncel gelişmelerin ele alındığı ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede Türkiye’nin Filistin’in haklı davasına destek vermeyi sürdüreceğini, İsrail’in durdurulması ve uluslararası kamuoyunun İsrail’e yönelik baskılarını artırması için çalışmaya devam edeceğini ifade etti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN BATI'YA FİLİSTİN MESAJI

İletişim Başkanlığından yapılan açıklama ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir görüşme gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’in Gazze’de aralarında bebeklerin de bulunduğu sivilleri katletmeye, masum Filistinlileri yerlerinden etmeye, okulları, hastaneleri, sivillerin sığındığı alanları vurmaya, insanları açlığa ve susuzluğa mahkum etmeye devam ettiğini, bazı Batılı ülkelerin tüm bunlara sessiz kalmasının ve İsrail’e yardıma devam etmesinin kabul edilemez olduğunu aktardı.

Mahmud Abbas, İsrail saldırılarını TBMM'den dünyaya anlatacak

ABBAS, İSRAİL'İN GAZZE'DEKİ SALDIRILARINI TBMM'DEN TÜM DÜNYAYA ANLATACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Abbas’ın Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) hitap edecek olmasından duyduğu memnuniyeti de dile getirdi. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, bugün de Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni ziyaret edecek. Önce Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş ile bir araya gelecek. Daha sonra Abbas ve Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Meclis'te görüşecek.

Genel Kurul, Filistin halkının sesini duyurmak için saat 15.00'te olağanüstü toplanacak. Meclis Başkanı Kurtulmuş, toplantının açılış konuşmasını yapacak. Ardından Filistin Devlet Başkanı Abbas'a söz verilecek. Öte yandan TBMM'de Filistin temalı fotoğraf sergisi de açılacak.

SONRAKİ HABER