Lübnan'daki Türk vatandaşların tahliyesi başladı: Gemi Mersin'e geliyor

Dışişleri Bakanı Hakan fidan, yaptığı açıklamasında Lübnan’daki bulunan Türk vatandaşlarının tahliyesi için Beyrut’a dün varan geminin bugün Mersin’e doğru yola çıktığını açıkladı.

Lübnan'daki Türk vatandaşların tahliyesi başladı: Gemi Mersin'e geliyor

Konuya ilişkin Hakan Fidan açıklamasını sosyal medya hesabı üzerinden yaptı. Bakan Fidan, yaptığı açıklamasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile Lübnan’a gönderilen tahliye gemilerinin geri dönüşe geçtiğini ifade etti.

GEMİ MERSİN'E DOĞRU YOLA ÇIKTI

Lübnan’da bulunan ve oradan ayrılmak isteyen vatandaşlar için Beyrut’a gönderilen tahliye gemisi bugün Mersin’e doğru yola çıktı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Lübnan’daki Türk vatandaşlarını tahliye edecek olan geminin Beyrut’tan ayrılarak Mersin’e doğru yola çıktığını açıkladı.

HAKAN FİDAN DUYURDU

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Lübnan’da bulunan Türk vatandaşlarının tahliye işlemleri hakkında sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla, Lübnan’daki vatandaşlarımızı güvenli bir şekilde tahliye eden ve kardeş Lübnan halkına insani yardım götüren gemilerimiz Beyrut’tan ayrılarak Mersin’e doğru yola çıktı. Ülkemiz, İsrail’in bölgede yaydığı savaşın yarattığı insani kriz karşısında bölge halklarına yardım elini uzatmaya ve yurt dışındaki vatandaşlarının can ve mal güvenliğini korumak için her adımı atmaya devam edecektir” ifadelerine yer verdi.

İsrail’in Gazze’den sonra yönünü Lübnan’a çevirmesinden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile bölgede bulunan vatandaşların tahliyesi için 2 tahliye gemisi Beyrut’a doğru yola çıkmıştı.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER