Lübnan ordusunun İsrail'in saldıracağı mevzilerden çekildiği iddiası!

İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarında bir sonraki aşamaya geçilmeye hazırlanıldığı iddia edildi. İsrail ordusu Lübnan’a kara harekatına başladı mı?

Lübnan ordusunun İsrail'in saldıracağı mevzilerden çekildiği iddiası!

İsrail’in Gazze’ye saldırılarının ardından şimdi ise Lübnan’a saldırmaya başladı. İsrail ordusu Lübnan’ı bir süredir tehdit ediyor ve çeşitli saldırılarda bulunuyordu. Şimdi ise kara harekatına başlanılmak için son aşamaya geçildiği belirtildi.

Lübnan’ın başkenti Beyrut’un güneyinde bulunan Dahiye bölgesine İsrail’in kara harekatı düzenleyeceği ve bu bölgede yaşayanlara çağrı yapıldığı kaydedildi. Binaların boşaltılması isteğini ileten İsrail ordusu yeni bir saldırıya daha hazırlanıyor. Gazze’de yaşanan dramların Lübnan’da da yaşanacak olması bölgeyi endişelendiriyor.

TAHLİYE ÇAĞRISI YAPILDI

İsrail Lübnan’a kara harekatına hazırlanırken, İsrail ordusu Lübnan’ın başkenti Beyrut’un güneyindeki Dahiye bölgesindeki bazı binaların sakinlerine tahliye çağrısında bulundu. Görgü tanıkları, İsrail’e ait savaş uçaklarının bölgede uçuş gerçekleştirdiğini ve işaret fişekleri attığını ifade etti.

LÜBNAN ORDUSUNDAN KARAR

İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırıları devam ederken, adı açıklanmayan Lübnanlı bir güvenlik kaynağı, Lübnan ordusunun İsrail sınırındaki mevzilerinden en az 5 kilometre geriye çekildiğini iddia etti. Lübnan ordusundan bir sözcü haberleri doğrulamadı ya da yalanlamadı.

Adı açıklanmayan Lübnanlı bir askeri yetkili ise, Lübnan ordusunun güney sınırında konuşlu birliklerini yeniden konumlandırdığını söyleyerek, Lübnan ordusunun güney sınırında “yeniden konumlandığını ve güçlerini yeniden topladığını” ifade etti.

Lübnan’da yaklaşık 1 milyon kişinin yaşadıkları yerden göç etmek zorunda kaldıkları belirtildi. 1 milyon kişinin hangi ülkelere sığınmacı olarak gidecekleri ise henüz netlik kazanmadı. İsrail’in saldırıları bölgede büyük bir göçe neden oluyor.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER