Küba'da elektrik arızası milyonlarca kişiyi elektriksiz bıraktı

Küba'da ana enerji santralinde meydana gelen arıza nedeniyle milyonlarca kişi elektriksiz kaldı. Arızanın devam ettiği ve hala ülkede milyonlarca kişinin kesintiden olumsuz etkilendiği ifade edildi.

Küba'da elektrik arızası milyonlarca kişiyi elektriksiz bıraktı

Küba'da merkezi elektrik santralinde meydana gelen arıza tüm ülkeyi karanlığa boğdu. Yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle büyük mağduriyet yaşanırken ülkenin şu anda yüzde 80'lik bölümüne elektrik verilemediği ve 30 saatten daha uzun süredir kesintinin devam ettiği ifade edildi.

KÜBA'DA ELEKTRİK KESİNTİSİ 30 SAATİ AŞTI!

Yerel basında çıkan habere göre, Matanzas kentindeki Antonio Guiteras Elektrik Santrali’nde 18 Ekim’de meydana gelen arıza, milyonlarca Kübalıyı elektriksiz bıraktı.

Yetkililer, yoğun çabanın ardından başta başkent Havana olmak üzere bazı bölgelere elektrik verilmeye başlandığını duyurdu. Ancak ülkenin yüzde 80’ine hala elektrik verilemiyor ve 30 saatten fazla süredir bazı kentlerde kesinti devam ediyor.

Sosyal medyada yayımlanan görüntülerde, Havana’daki Jose Marti Uluslararası Havalimanı’nın karanlıkta kaldığı görüldü.

Öte yandan, Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel’in başkanlığında toplanan enerji sektörü yetkilileri, ülke genelindeki elektrik kesintilerini çözmek için değerlendirmelerde bulundu.

Küba'da elektrik kesintileri normal hayatın bir parçası olarak kabul ediilrken enerji santrallerinde de sık sık arızaların yaşanması normal görülüyor. Ekonomik ambargolar ile boğuşan ülke enerji ihtiyacını bu nedenle Venezuela, Rusya ve Meksika’dan tedarik etmeye çalışıyor. Küba yaşanan ambargoyu delmek ve ülkenin elektrik sorunlarını çözmek için son dönemde yüzer enerji santralleri kiralamaya başlamıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER