Kırgızistan depreminde son durum ne oldu, ölen ve yaralanan var mı?

Dünya, Orta Asya'dan gelen deprem haberi ile sarsıldı. Büyük bir korkuya sebep olan depremin adresi Kırgızistan olarak gösterildi. Kırgızistan'da yaşanan deprem sonucu kaç kişi öldü? Kırgızistan depremi nerelerde hissedildi?

Kırgızistan depreminde son durum ne oldu, ölen ve yaralanan var mı?

Son yıllarda dünyada yaşanan büyük ölçekli depremlere bir yenisi daha eklendi. Yapılan açıklamaya göre Asya'nın stratejik ve jeopolitik konumu dolayısıyla önemli ülkelerinden olan Kırgızistan'da bir deprem meydana geldi.

DEPREM NEREDE OLDU?

Dünya' Asya kıtasından gelen deprem haberi ile şoka uğradı. Ajanslara son dakika gelişmesi olarak düşen haberde Kırgızistan'da büyük bir deprem meydana geldiği ifade edildi. Geçtiğimiz günlerde Japonya'da 7.6 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiş ve onlara insan hayatını kaybetmişti.

Yaşanılan bu depremin ardından bölgede gergin geçen günler tam geçmek üzereyken yeni bir deprem haberi Asya ve Dünya'da yeniden korku dolu anlar yaşanmasına sebep oldu.

Edinilen bilgiye göre Kırgızistan'da 7,0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Kırgız kaynakları depremin ölçeğinin 7'den az olduğunu ifade etse de yaşanılan panik net bir şekilde gözler önüne serildi. Kırgızistan ile Çin sınırında yaşanan deprem çok geniş bir bölgede hissedilmesinden dolayı vatandaşların merak ettiği bir diğer husus deprem sonrası bir can kaybı yaşanıp yaşanmadığı merak konusu oldu.

Kırgızistan depreminde son durum ne oldu, ölen ve yaralanan var mı?

KIRGIZİSTAN DEPREMİNDE ÖLÜ YA DA YARALI VAR MI?

Kırgızistan'da yaşanan depreminin ardından bir çok evin yıkıldığı bildirildi. Onlarca binanın yıkıldığı bölgede vatandaşların merak ettiği can kaybı yaşanıp yaşanmadığına dair olumlu bir gelişme yaşandı. Edinilen bilgiye göre bir can kaybı yaşanmadığı ifade edilirken 6 vatandaşın yaralandığı öğrenildi.

Yaralanan vatandaşların 2 tanesinin ağır yaralandığı ifade edilirken can kaybı yaşanmaması ve yaralıların en kısa zamanda sağlığına kavuşması en büyük temelli oldu. Ülkemizden de tarihi ve diplomatik bağlantılarımızın olduğu Kırgızistan'da yaşanan depreme dair geçmiş olsun mesajları yayınlandı.

HALK UZUN SÜREDE SOKAKLARDA BEKLEDİ

Yaşanılan depremin ardından uzun bir süre boyunca korularını üzerlerinden atamayan halk sokaklarda bekledi. Evlerine giremeyen ve sokaklarda endişe ile bekleyen halkın yetkililerin açıklamasına göre hareket edeceği öğrenildi.

SONRAKİ HABER