Kırgızistan darbe girişimi ile sarsıldı! Resmi haber geldi

Orta Asya'da varlığını sürdüren Türk devletlerinden gelen haber kısa sürede gündem olmayı başardı. Kırgızistan Devlet Ulusal Güvenlik Komitesi darbeyi önlediklerini duyurdu.

Kırgızistan darbe girişimi ile sarsıldı! Resmi haber geldi

Dünya'nın farklı ülkelerinden sıklıkla yönetimin zorla el değiştirilmek istendiği haberleri gelmeye devam ediliyor. En son olarak Bolivya'da yaşandığı akıllara gelen darbe girişiminin ardından bir haberde Kırgızistan'dan geldi.

"YASADIŞI FAALİYETLER BASTIRILDI"

Söz konusu haber devlet tarafından bizzat açıklandı. Yapılan bilgilendirmede darbe girişiminin emeline ulaşamadan önlendiği ifade edildi.

Kırgızistan devleti yaptığı açıklamada "Şiddet kullanarak iktidarı ele geçirme ve vatandaşların ölümünü içeren kitlesel karışıklıklar düzenleyerek ülkedeki sosyo-politik durumu istikrarsızlaştırma planları yapan yıkıcı bir grubun yasadışı faaliyetleri bastırıldı" diyerek dünyaya duyurdu.

GELİŞMELER TAKİP EDİLİYOR

Kırgızistan'da daha öncede böyle bir girişimin yaşandığı biliniyor. Dünyanın farklı ülkelerinden kısa zamanlarda darbe girişimi haberlerinin gelmesi akıllarda soru işareti oluşturdu. Konu ile ilgili Kırgız yetkililerin soruşturmayı derinleştirmesi bekleniyor. Konuya dair neler yaşanacağı ve bu darbe girişiminin arkasında kimlerin olduğu soruşturmanın ardından belli olacak.

Türkiye'de de haber kısa zamanda gündem olmayı başardı. FETÖ konusunda Türkiye ile ters düşen ülkede bu olay sonrasında nasıl adımlar atılacağı merak konusu oldu. Darbe girişimi Kırgız halkı arasında da büyük tepkiyle karşılandı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER