Kırgız ve Kazak kadınlar, türkü söylemek için bir araya geldi

Kırgız ve Kazak kadınlar, Kırgızistan'daki Issık Göl'ün kıyısında bir araya gelerek türkü söyledi.

Kırgız ve Kazak kadınlar, türkü söylemek için bir araya geldi

250 Kırgız ve Kazak kadın, Issık Göl Fest-2024 adlı etkinlikte geleneksel kıyafetleriyle bir araya gelerek türküler söyledi.

Kırgız ve Kazak kadınlar, türkü söylemek için Kırgızistan'daki Issık Göl'ün kıyısında buluştu. Venera Pirmatova ve Tolkun Orozobayeva adlı ses sanatçıları, folklor yeteneğini sergileme imkanı olmayan ve "ak eleçekli apalar" olarak da adlandırılan 250 nineyi "Türkü kervanı" projesi kapsamında buluşturdu.

"Issık Göl Fest-2024" adı verilen etkinlikte buluşan kadınlar, Issık Göl kıyısındaki tatil merkezi Çolpon-Ata şehrindeki çeşitli mekanlarda sahne aldı. Kırgız ve Kazak kadınlar, toplumda doğum günü, misafirlik, ziyaret, düğün gibi etkinliklerde yaygın olan türküleri etkinlik kapsamında seslendiriyor.

Kırgız ve Kazak kadınlar, türkü söylemek için bir araya geldi

ETKİNLİK SONUNDA DERECEYE GİREN TAKIMLAR ÖDÜLLENDİRİLDİ

Kırgız ve Kazak kadınlara özgü geleneksel kıyafet, başörtü ve gümüş takılar ile etkinliğe katılan kadınlar, yöresel oyunlarını ve Kırgız kadınlara özgü başörtüsü "eleçek"i tanıtarak hem birbirleriyle hem de toplumla geleneklerini paylaştı. Etkinliğin sonunda dereceye giren takımlara ödüller ve sertifikalar verildi.

Kırgız ve Kazak kadınlar, geleneksel kıyafetleri ve neşeli halleriyle görenlerin beğenisini kazandı. "Issık Göl Fest-2024" etkinliğinde buluşan kadınlar sayesinde ortaya renkli görüntüler çıktı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER