Japonya’da üst üste 2 deprem meydana geldi!

Japonya’nın bazı kentlerinde biri 6 diğeri 4,8 büyüklüğünde olmak üzere 2 deprem meydana geldi. Kısa aralıklarla meydana gelen depremlerde 5 bina çöktü, demiryolu ulaşımı aksadı.

Japonya’da üst üste 2 deprem meydana geldi!

Japonya’da korkutan bir deprem meydana geldi. Japonya’nın Suzu kentinde saat 06.31’de 6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. İlk olarak büyüklüğü 5,9 olarak duyuran Japonya Meteoroloji Ajansı (JMA), daha sonra 6 olarak güncelledi.

Japonya Meteoroloji Ajansı açıklamasına (JMA) göre, İşikawa'nın Noto Yarımadası'nın kuzeydoğusu kıyısındaki Suzu kentinde 6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin saati Japonya’da yerel saatle 06.31'de 10 kilometre derinlikte kaydedilirken deprem sonrası tsunami uyarısı yapılmadı.

9 DAKİKA SONRA BİR DEPREM DAHA!

Japonya’da saatler 06.40’ı gösterdiğinde ise yine aynı bölgedeki Noto Yarımadası’nda yer alan Wajima kentinde 4,8 büyüklüğünde bir başka deprem kaydedildi. İşikava Eyalet Valiliğinin bilgisine göre, Noto Yarımadasında yer alan Wajima kentinde ise meydana gelen deprem sonucu 5 bina çöktü.

ÇEVRE EYALETLERDE DE HİSSEDİLDİ

Sarsıntılar İşikawa genelinde, yakındaki Fukui ve Niigata dahil çevre eyaletlerde hissedildi.

İşikava'da bulunan Şika Nükleer Santrali ile Niigata'da bulunan Kaşiwazaki-Kariwa Nükleer Santralinde anormallik saptanmadı.

East Japan Railway açıklamasına göre depremler nedeniyle Hokuriku ve Joetsu hızlı tren hatlarında geçici durdurmalar yaşandı.

Japonya Meteoroloji Ajansı, bölgede artçı sarsıntıların bir hafta kadar daha devam edebileceğini açıklarken, yerel idare birimlerinden alınan bilgilere göre üst üste yaşanan depremlerde can kaybına rastlanmadığı bildirildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER