İtalya'da okullarda akıllı telefon yasağı!

İtalya, akıllı telefon kararı ile gündem oldu. Seneye uygulanacak bu karar ile İtalya'da ortaokula kadar akıllı telefon kullanımı yasaklandı.

İtalya'da okullarda akıllı telefon yasağı!

İtalya'da akıllı cep telefonlarının kullanımıyla ilgili yeni bir karar alındı. İtalya Eğitim Bakanı, ortaokula kadar akıllı cep telefonlarının okullarda kullanımının yasaklandığını ve bunun gelecek seneden itibaren uygulanacağını belirtti.

Gelecek yıldan itibaren İtalya'da ortaokula kadar akıllı cep telefonlarının okullarda kullanımı yasaklandı. Bu kararın neden alındığı ise merak edildi. Öğretmenlerin otoritesini güçlendirmek için verilen bir karar olduğu açıklandı.

İtalya'da okullarda akıllı telefon yasağı!

TELEFON, EĞİTİM DAHİL SINIFTA KULLANILAMAYACAK

İtalya Eğitim Bakanı Giuseppe Valditara, ortaokula kadar akıllı cep telefonlarının eğitim dahil herhangi bir amaçla sınıflarda kullanılmasını yasaklandığını duyurdu.

Ortaokul seviyesine kadar cep telefonuyla iyi bir eğitim yapılamayacağı düşüncesinde olduğunu belirten Valditara, "Önümüzdeki eğitim-öğretim yılından itibaren cep telefonunun eğitim de dahil olmak üzere herhangi bir amaçla kullanılmasını yasaklayan bir genelge imzaladım. Çünkü ben ortaokul seviyesine kadar cep telefonuyla iyi bir eğitim yapılamayacağına inanıyorum. Bu elbette, tablet ya da bilgisayar kullanımını kapsamaz. Ancak bu cihazlar da öğretmenlerin rehberliğinde kullanılmalıdır" dedi.

İtalya Eğitim Bakanı Giuseppe Valditara, bu kararın öğretmenlere otorite kazandırmak ve okullarda bireysel sorumluluk ilkesini yeniden tesis etmek için belirleyici kuralların getirilmesi nedeniyle bu kararın alındığını da sözlerine ekledi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER