İsrail'in soykırım suçlamasıyla açılan davada beklenen karar! Soykırım suçlaması

7 Ekimden bu yana Gazze şehrine akıl almaz derecede vahşi saldırılar yapan İsrail'in "Soykırım" suçlaması ile yargılandığı davada yeni gelişmeler yaşanıyor. İsrail'in davanın reddi talebi de reddedildi.

İsrail'in soykırım suçlamasıyla açılan davada beklenen karar! Soykırım suçlaması

Filistin ve İsrail arasında 7 Ekim tarihinde başlayan saldırılar aradan neredeyse 4 ay geçmesine rağmen devam ediyor. Uluslararası kuralları hiçe sayan ve defalarca sivil yerleşim yerlerini ve hastaneleri bombalayan İsrail yönetimi hiç bir tepki ve uyarıya aldırmadan saldırılarını sürdürüyor. Devam eden çatışmalarda bir çok defa komşu ülkelere de operasyon düzenleyen İsrail yönetimi ile ilgili alınan yaptırım kararlarına bir yenisi daha eklendi.

MAKUL SEVİYEDE İSPAT EDİLDİ

Güney Afrika'nın açtığı ve Uluslararası Adalet Divanında görülen mahkemede görülen duruşmalar tüm dünyada aktif olarak devam ediyor. On binlerce sivili katleden ve hiç bir sebeple saldırıları durdurmayacağını açıklayan İsrail'e kötü bir haber geldi. Uluslararası Adalet Divanı İsrail'in davaya yönelik dosya reddi talebini reddetti. Ayrıca mahkeme Gazze'de yaşanan durumlar ile ilgili Soykırımın yeterli seviyede ispat edildiği kararına hükmetti.

GAZZE HALKI İÇİN KORUNMASI GEREKEN GRUP VURGUSU

Korunması gereken grup şartlarını sağlayan Gazze halkına yapılan saldırıların bir önce durması gerektiği ve yaşanılan durumdan duyulan derin üzüntünün belirtildiği duruşmada İsrail'in saldırıları durdurması için gerekli adımların atılması için hüküm verildi. Tüm dünyadan canlı olarak takip edilen karar duruşması sonrası İsrail yönetimine karşılık nasıl bir adım atılacağı merak konusu oldu

SONRAKİ HABER