İsrail'in Lübnan'da BM güçlerini vurmasına 4 Avrupa ülkesinden tepki

İsrail’in Lübnan’daki BM Geçici Görev Gücü'ne (UNIFIL) saldırılarına Avrupa’dan ilk defa tepki gösterildi.

İsrail'in Lübnan'da BM güçlerini vurmasına 4 Avrupa ülkesinden tepki

İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarında sınır tanımazlığı dünyadan tepki çekmeye başladı. Türkiye bu saldırılara tepki gösterirken şimdi de Avrupa’dan tepki geldi. İtalya, Fransa, Almanya ve İngiltere Dışişleri Bakanları ortak bir açıklama yaparak İsrail’i kınadılar.

Ortak açıklama yapan Dışişleri Bakanları yaşananlardan duydukları endişeyi dile getirdiler. Bu saldırıların derhal durdurulması istenirken İsrail’in Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin 1701 sayılı kararını ihlal ettiği vurgulandı. Şimdi gözler ise BM’ye ve özellikle de ABD’ye çevrildi.

4 ÜLKEDEN ORTAK AÇIKLAMA

İtalya, Fransa, Almanya ve İngiltere Dışişleri Bakanları yaptıkları ortak açıklamada, Lübnan’daki BM Geçici Görev Gücü'ne (UNIFIL) yönelik İsrail saldırılarına tepki göstererek, “Bu saldırılar derhal durdurulmalı” dedi.

İsrail’in Lübnan’daki BM Geçici Görev Gücü'ne (UNIFIL) yönelik saldırılarına İtalya, Fransa, Almanya ve İngiltere tepki gösterdi. İtalya, Fransa, Almanya ve İngiltere Dışişleri Bakanları yaptıkları ortak açıklamada, İsrail ordusunun UNIFIL üslerine düzenlediği ve çok sayıda barış gücü askerinin yaralanmasına neden olan son saldırılardan duydukları derin endişeyi dile getirerek, “Bu saldırılar derhal durdurulmalı. UNIFIL'in güvenliğine yönelik her türlü tehdidi kınıyoruz. Lübnan'daki misyona yönelik her türlü kasıtlı saldırı uluslararası insancıl hukuku ve Güvenlik Konseyi'nin 1701 sayılı kararını ihlal etmektedir” dedi.

İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarında Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin ne yapacağı merak konusu oluyor. Bilindiği gibi İsrail’e ABD açık bir şekilde destek oluyor. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nden de ABD’nin kabul etmeyeceği bir karar teknik olarak çıkamıyor.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER