İsrail'in Lübnan saldırılarının bilançosu açıklandı!

İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarında cephe genişledi. Filistin’e aylardır saldıran İsrail şimdi de Lübnan’a saldırmaya başladı.

İsrail'in Lübnan saldırılarının bilançosu açıklandı!

İsrail’in savaş pozisyonunda genişleme politikası uygulaması yeni can kayıplarına neden oluyor. Bu çerçevede Lübnan’a sabah saatlerinden itibaren saldıran İsrail şu ana kadar 492 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Ayrıca yaralanan kişilerin sayısı ise bin 645 olarak açıklandı.

İsrail’in saldırılarında 1300’den fazla hedefin vurulduğu açıklandı. Lübnan’da büyük yıkımlar meydana gelirken bu ülkede durum çok tehlikeli bir hale geldi. İsrail’in saldırılarına devam etmesi beklenirken yaşanan savaş felaketinin nereye kadar varabileceğini kimse kestiremiyor.

LÜBNAN’A SALDIRIYORLAR

İsrail'in sabah saatlerinden bu yana Lübnan'a düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 492'ye, yaralı sayısı ise bin 645'e yükseldi. İsrail, Lübnan'a yönelik saldırılarına “Kuzey Okları” ismini verdi

İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırıları sabah saatlerinden bu yana sürerken, can kaybı artmaya devam ediyor. Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısının 492'ye, yaralı sayısının ise bin 645'e yükseldiğini açıkladı.

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, İsrail'in Lübnan'a devam eden saldırılarına dair operasyonuna “Kuzey Okları” isminin verildiğini açıkladı. İsrail ordusu, şu ana kadar Lübnan'da bin 300'den fazla noktayı vurdu.

Öte yandan İsrail’in Lübnan’a saldırması üzerine dünyanın farklı ülkelerinden vatandaşlarına acil uyarılar yapılmaya başlandı. İspanya ve bazı ülkeler Lübnan’da bulunan vatandaşlarından hemen bu ülkeden ayrılmalarını istediler. İsrail’de OHAL ilan edilirken Lübnan oldukça riskli bir ülke haline geldi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER