İsrail'de genel grev kararı

İsrail’in Gazze’ye açmış olduğu savaş 7 Ekim’de bir yılını doldurmuş olacak. İsrail’de bu sabah saatlerinde kritik bir gelişme yaşandı.

İsrail'de genel grev kararı

7 Ekim 2023 baskınında kaçırılan 251 rehineden sadece 8 kişiyi canlı bir şekilde kurtarabilen İsrail Ordusu, son olarak 6 rehinenin de cansız bedenini bulması, rehinenin yakınlarını öfkelendirdi. İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari yaptığı açıklamasında rehinelerin kısa süre önce Hamas tarafından öldürüldüğünü belirtti.

"ÖZÜR DİLİYORUM"

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzoy, “İsrail Devleti adına aileleri tüm kalbimle kucaklıyor ve onları (rehineleri) sağ salim evlerine getiremediğimiz için özür diliyorum” taziye mesajını yayımladı.

REHİNELERİN YAKINLARI AYAKLANDI

Yaşanan bu gelişme sonrasında İsrail Başbakanı Binyamin Netenyahu’nun altı rehineyi öldüren Hamas’ın anlaşma istemediğini gösterdiğini ifade etti. Ancak İsrailli rehinelerin yakınları, takasın zamanında yapılmadığını söyleyerek bu durumdan hükümeti sorumlu tutunca ortalık karıştı.

BANKA, AVM VE HAVALİMANI ÇALIŞMIYOR

CNN International’a konuşan bir yetkilinin bu sabah saatlerinde İsrail’de hayatın durduğunu ifade ederek banka ve AVM’lerin kapalı olduğunu raylı sistemin çalışmadığını belirtti. Öte yandan havalimanından hiçbir uçağın havalanmadığı ifade edildi. Yapılan açıklamada bir yetkili Netanyahu’nun bu grev eyleminden endişe duyduğunu belirtti.

TEŞKES İÇİN SOKAĞA DÖKÜLDÜLER

İsrail’de yarım milyon insan ateşkes ve rehine takasında anlaşmanın bir an önce yapılması için sokağa döküldü. İsrail’deki bütün büyük bankaların grevde olduğu öğrenildi. Hastane ve sağlık ocaklarının sadece acil hastalara hizmet vereceği belirtilirken, ülkenin büyük bir kısmı genel greve katıldı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER