İsrail ve Türkiye arasında Bayrak krizi: Anında cevap geldi

Filistinlilere yönelik saldırılarına ara vermeden devam eden Tel Aviv yönetimine her alanda karşı veriliyor. Gazze'deki halkın yalnız olmadığını davranışları ile gösteren Türkiye son adımı ile İsrail'e kendi ülkesinde resmen ders verdi.

İsrail ve Türkiye arasında Bayrak krizi: Anında cevap geldi

Geçen yılın Ekim ayında başlayan savaş birinci yılına girmeden bir çok ülkeyi içine çekmeye başladı. Gazze'ye o dönem önce hava sonrasında kara harekatı başlatan İsrail çevre ülkelere de saldırmaya başladı.

Bölgedeki huzur ortamını yaptığı saldırılar ile bozan İsrail, Filistin'in devlet ve askeri liderlerini de hedef seçmişti. Son olarak Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye'yi katleden İsrail'e Türkiye'den tepki gecikmedi.

Savaşın başından beri Filistin halkının yanında olan Türkiye, İsmail Haniye'nin öldürülmesi üzerine milli yas ilan etti ve bölge halkının acısını paylaştı. Türkiye içinde bayrakların yarıya indirilmesi kararına büyükelçiliklerde de uyuldu.

CİNAYETE BÜYÜK CEVAP

Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçiliğinde de bu yas kararı kapsamında bayrakların yarıya indirilmesi İsrail yönetimini çileden çıkarttı. İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz yaşanan durum sonrası Türk yetkilileri bakanlığa çağırttı.

"Elçilik temsilcileri Haniye'nin yasını tutmak istiyorsa Türkiye'ye gidip Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yas tutabilir" diyen Katz'a Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli hızlıca yanıt verdi. Keçeli "Müzakerecileri öldürerek, diplomatları tehdit ederek barışa ulaşamazsınız" diyerek Katz'a aynı sertlikte cevap vermiş oldu.

Bayrak krizinin büyüyüp büyümeyeceği şu an için belirsizliğini koruyor. İsrail ve Türkiye arasında Filistin kaynaklı olarak soğuk rüzgarlar esmeye devam ediyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER