İsrail saldırısında Lübnan'da yine siviller hedef alındı

İsrail’in Lübnan’a düzenlediği son saldırıda 5 yardım görevlisinin hayatını kaybettiği açıklandı.

İsrail saldırısında Lübnan'da yine siviller hedef alındı

İsrail’in Lübnan’da sivilleri hedef alan saldırılarına devam ediliyor. Lübnan Sivil Savunma Teşkilatı bir açıklama yaparak İsrail saldırılarında yardım görevlileri oldukları belirlenen 5 kişinin hayatlarını kaybettikleri duyuruldu. Hayatlarını kaybeden yardım görevlileri için İsrail’e karşı uluslararası toplumdan destek istenildi.

İsrail’in son saldırısında hayatlarını kaybeden yardım görevlilerinin acil durum çağrılarını almakla görevli kişiler oldukları bildirildi. İsrail kuvvetlerinin saldırılarında ortaya çıkan bu tablo sivillere dair herhangi bir hassasiyet gösterilmediğini gösteriyor. İsrail aynı şekilde Gazze saldırılarında çok sayıda uluslararası yardım kuruluşlarının çalışanlarının hayatlarını kaybetmelerine neden olmuştu.

İSRAİL SINIR TANIMIYOR

Lübnan Sivil Savunma Teşkilatı, İsrail'in düzenlediği bir saldırıda 5 yardım görevlisinin öldüğünü açıkladı. Saldırıyı kınayan Lübnan Sağlık Bakanlığı, uluslararası topluma İsrail’e karşı tavır alma çağrısında bulundu.

İsrail’in yardım görevlilerine yönelik ölümcül saldırılarına bir yenisi daha eklendi. Lübnan Sivil Savunma Teşkilatı’ndan yapılan açıklamada, İsrail güçlerinin ülkenin güneyine düzenlediği bir saldırıda yardım çalışanlarının hedef alındığı belirtilerek, "Derdghaiya köyündeki sivil savunma merkezini hedef alan İsrail saldırısında, acil durum çağrılarını almakla görevli 5 personel hayatını kaybetti" ifadeleri kullanıldı.

Saldırıyı kınayan Lübnan Sağlık Bakanlığı uluslararası topluma İsrail’e karşı tavır alma çağrısında bulunurken, İsrail ordusundan ise saldırıya ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

İsrail’e uluslararası toplum tarafından herhangi bir yaptırım şu ana kadar uygulanmadı. ABD’nin destek vermesi ile İsrail’e Birleşmiş Milletler de herhangi bir yaptırım uygulanmasına yönelik karar alamıyor. Dünyada bazı ülkeler İsrail’e karşı çıksalar da karar verme noktasında bu devletler söz sahibi değiller.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER