İsrail ordusu İran'a yönelik sürpriz bir misilleme kararı aldı!

İsrail ile İran arasındaki gerilimde İsrail tarafının misilleme kararı aldığı bildirildi. İran dün akşam İsrail’e 200’den fazla balistik füze fırlatmıştı.

İsrail ordusu İran'a yönelik sürpriz bir misilleme kararı aldı!

İsrail ile İran arasında yaşanan gerilime dair son dakika gelişmeleri yaşanıyor. İran dün akşam İsrail’e saldırmış 200’den fazla balistik füze fırlatmıştı. Bu füzeler Demir Kubbe’yi geçerek hedeflerine ulaştılar. Tel Aviv başta olmak üzere İsrail’in çok sayıda kentinde sirenler çalmış ve insanların sığınaklara gitmeleri söylenmişti. Bu saldırının ardından ise İsrail’in tavrı merak ediliyordu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu yapmış olduğu açıklamada, “İran büyük bir hata yaptı” demişti. İran cephesi ise saldırının durduğunu ve İsrail’in misilleme yapması durumunda daha sert bir saldırı gerçekleştireceklerini duyurmuştu.

SÜPRİZ MİSİLLEME YAPILACAĞI AÇIKLANDI

İsrail ordusu kaynaklarının İsrail medyasına yapmış olduğu açıklamaya göre İran’a sürpriz bir misilleme yapılacak. Bu misillemenin ne şekilde olacağını ve ne zaman yapılacağını İsrail ordusu belirleyecek. Bu saldırının yapılması durumunda yaşanan gerilim resmen bir savaş pozisyonuna dönüşebilecek.

İsrail bir süredir İran’a yönelik bazı adımlar atıyor. Hamas lideri Haniye’ye suikast düzenleyen İsrail bunu Haniye İran’dayken yapmıştı. Ayrıca geçtiğimiz hafta İran ile sıkı ilişkisi olduğu bilinen Hizbullah lideri Nasrallah da İsrail saldırısı ile hayatını kaybetmişti. İran da dün akşam bu gerekçeler ile İsrail’e saldırı düzenledi.

Öte yandan İran’dan gelen açıklamalar da dikkat çekici olmaya devam ediyor. İsrail’in misilleme yapması durumunda İran’ın çok daha sert bir şekilde İsrail’e saldıracağı ülkenin en yetkin isimleri tarafından açıklandı.

Ortadoğu’da yaşanan bu gelişmeler dünya kamuoyu tarafından endişe ile takip ediliyor. Bu süreçte ABD, İsrail’in yanında dururken savaşın genişlemesi ile dünya yeni bir kriz ile karşı karşıya kalabilecek.

SONRAKİ HABER