İsrail ordusu Hizbullah saldırısı hakkında açıklama yaptı: 4 asker öldü

Hizbullah tarafından dün gece İsrail'e yapılan İHA'lı saldırı tüm dünyada büyük yankı uyandırırken İsrail Ordusu yapılan saldırı sonrasında açıklamalarda bulundu. Resmi açıklama ile 4 İsrail askerinin hayatını kaybettiği açıklandı.

İsrail ordusu Hizbullah saldırısı hakkında açıklama yaptı: 4 asker öldü

İsrail ile Hizbullah arasında başlayan savaş tüm hızı ile devam ederken İsrail'in Lübnan'ı vurmasının ardından misilleme açıklaması gelmişti. Beklenen saldırı dün gece gerçekleştirildi. Hizbullah'ın İsrail'e ait olan bir askeri üsse insansız hava araçları ile saldırı gerçekleştirdiği açıklandı. Yapılan saldırının ardından İsrail Savunma Kuvvetleri resmi açıklama yayımladı ve saldırılar sonucunda 4 askerin öldüğünü duyurdu.

İSRAİL 4 ASKERİNİN ÖLDÜĞÜNÜ DUYURDU!

İsrail Savunma Kuvvetleri’nden (IDF) yapılan açıklamada, Hizbullah’ın bir askeri üssü insansız hava aracı ile vurması sonucu 4 İsrail askerinin hayatını kaybettiği bildirildi. İsrail ordusu Hizbullah’ın misilleme saldırısını doğruladı. İsrail Savunma Kuvvetleri’nin (IDF) sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, dün Hizbullah tarafından gönderilen insansız hava aracının bir askeri üssü vurduğu bildirildi.

“Olayda 4 IDF askeri hayatını kaybetti” denilen açıklamada, “Asılsız söylentilerden kaçınılmasını, yaralıların isimlerinin yayılmamasını ve ailelerine saygı gösterilmesini rica ediyoruz” ifadeleri kullanıldı. 67 kişi yaralanmıştı İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırıları sürerken, Hizbullah Binyamina bölgesi yakınlarındaki bir İsrail askeri üssüne insansız hava araçları ile misilleme saldırısı gerçekleştirmişti.

Saldırılar sonucunda resmi olmayan ilk açıklamalarda 67 kişinin yaralandığı, 3 kişinin ise hayatını kaybettiği duyurulmuştu. İsrail Ordu Radyosu tarafından yapılan açıklamalarda akıllı hava savunma sisteminin Hizbullah tarafından aldatıldığı ve insansız hava araçlarını füzeler kullanarak korudukları ifade edilmişti.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER