İsrail Lübnan'dan sonra Şam'a da saldırdı!

İsrail Filistin'e karşı başlattığı savaşı yeni bölgelere taşımaya devam ederken son saldırılar Lübnan ve Suriye'ye yönelik gerçekleştirdi. Şam'a yönelik yapılan saldırının görüntüleri paylaşıldı.

İsrail Lübnan'dan sonra Şam'a da saldırdı!

Filistin'e karşı savaş ilan eden İsrail, Hizbullah'ı bahane edere savaşı yeni cephelere yaymaya devam ediyor. İsrail ilk olarak Yemen'i hedef alırken sonrasında Lübnan ve Şam'a da saldırılar gerçekleştirdi. Ortadoğu bölgesini adım adım yeni ve büyük bir savaşa sürüklenirken dünya ise cılız itiraz seslerini sürdürse de İsrail bölgede bildiğini okumayı sürdürüyor.

İSRAİL LÜBNAN VE SURİYE'YE SALDIRDI!

Suriye resmi haber ajansı tarafından yapılan açıklamada, İsrail’in Golan Tepeleri’nden yerel saatle 02.05 sıralarında başkent Şam’daki farklı noktalara hava saldırısı düzenlediği belirtildi. Savaş uçakları ve İHA’larla düzenlenen saldırıda 3 sivilin hayatını kaybettiği, 9 kişinin yaralandığı, maddi hasar meydana geldiği ifade edildi.

Hava savunma güçlerinin İsrail’e karşılık verdiği ve insansız hava araçlarının büyük bir kısmınının düşürüldüğü kaydedildi. Resmi haber ajansı tarafından yapılan açıklamada, devlet televizyonu sunucusu Safaa Ahmed’in İran Büyükelçiliği yakınlarında aracının içindeyken düzenlenen saldırıda öldürüldüğü ifade edildi. Ahmed’in aracının aynı saldırılarda hedef alınıp alınmadığı ise bilinmiyor.

Suriye'de 2011 senesinde başlayan iç savaşın ardından İsrail bölgeye düzenli aralıklarla saldırı gerçekleştiriyordu. İsraill Suriye ordusu ve İran destek güçlerine ait olduğu belirtilen mevzilere saldırılar düzenlerken hava saldırıları Lübnan'a yapılan müdahalenin ardından hızlandırıldı.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER