İsrail Lübnan'da BM üssünü bastı

Aylardır bölgede kural tanımaz bir şekilde saldırılarını sürdüren, yakın zamanda Lübnan'a da bir kara haraketi başlatan İsrail bir skandala daha imza attı. 2 İsrail Tankı BM askerlerinin bulunduğu üsse zorla girdi.

İsrail Lübnan'da BM üssünü bastı

Tüm dünyanın gözleri önünde ABD ve bazı batılı ülkelerin açık desteğini alarak yoluna devam eden İsrail Gazze'de on binlerce insanı katletmesine ek olarak Ortadoğu'daki bir çok ülkede de saldırı düzenledi.

Alınan hiç bir uluslararası kanunu uygulamayan Tel-Aviv yönetimi açık bir şekilde bölgesel savaş istediğini gösteren hareketlerine devam ediyor. Türkiye'nin de yakından takip ettiği ve Ortadoğu halklarının yanında bulunduğu süre içinde bugün önemli bir suç daha işlendi.

45 DAKİKA SONRA GERİ ÇIKTILAR

Dünya ülkelerinin üyesi olduğu ve tarafsızlığı konusunda mutabık kaldığı Birleşmiş Milletlerin Lübnan'daki Geçici Görev Üssü saldırıya uğradı. Edinilen bilgiye göre Ramyah'ta İsrail ordusuna ait 2 tank üsse zorla girdi.

Yaşanan olayda 15 asker hafif şekilde yaralandı. Konu ile ilgili olarak BM tarafından yapılan açıklamada "Tanklar yaklaşık 45 dakika sonra irtibat mekanizmamız aracılığıyla İsrail ordusunun barış gücü askerlerini tehlikeye attığını belirtmesinin ardından üsten ardından ayrıldı" denildi.

İsrail'in tarafsız bir kuruluşa açık olarak yaptığı saldırı Netanyahu hükümetinin nasıl bir politikaya sahip olduğunu gözler önüne serdi. Lübnan'da BM askerlerine yapılan bu olay ülkemizde de basında yer aldı.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER