İsrail Lübnan'a savaş açtı: Bombardıman başladı

Ekim ayından beri Filistin ile savaşta olan İsrail bu süre zarfında bir çok ülkeye de saldırılar düzenlemişti. Son dönemde çatışmaların ve gerginliğin arttığı Lübnan ile İsrail arasında yeni bir savaş patlak verdi.

İsrail Lübnan'a savaş açtı: Bombardıman başladı

Gazze şeridine kara harekatı başlatmasından dolayı büyük tepki olan ve bu tepkilere kulak asmayan Lübnan uzun bir süredir Lübnan ile de gerginlik halindeydi. Hizbullah ile çatışmaları devam eden İsrail yönetimi son olarak Lübnan'a bir siber saldırı gerçekleştirmişti.

Çok sayıda insanın hayatını kaybettiği ve binlerce insanın yaralandığı çağrı cihazı patlatma olaylarının ardından İsrail'den uzun zamandır resmiyete dökmesi beklenen açıklama geldi. Tel Aviv yönetimi Lübnan sınırına ilişkin savaş planının onaylandığını duyurdu.

SAVAŞ RESMİLEŞTİ

Bu gelişme sonrasında ise İsrail Hava Kuvvetlerinin Güney Lübnan'a geniş çaplı bir bombardıman başlattığı öğrenildi. Hizbullah hedeflerine yönelik bombardımanlarına devam eden İsrail yönetimi aylardır hiç bir şekilde durdurmadığı Gazze'deki savaşı bölgeye yaymaya devam ediyor.

Hizbullah hedeflerinin bombalanmasının ardından gözler İsrail'in savaşın topyekun bir kara harekatına dönüşüp dönüşmeyeceği şeklinde oldu. Tel Aviv yönetimimin savaşa devam etme tavrı ve kendi içindeki protestolara dahi kulak asmayışının ardından gözler Lübnan savaşının nasıl bir boyuta ulaşacağına çevrildi. Konu ile ilgili yakın zamanda yeni açıklama ve bilgilendirmelerin yapılması bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER