İsrail - Filistin savaşında 1 yıl geride kaldı

Dünyanın gözü önünde başlayan ve yapılan tüm çağrılara rağmen artarak devam eden savaş geçen yıl tam bugün başladı. Gazze'ye yönelik başlatılan kara ve hava harekatında 40 binden fazla Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail - Filistin savaşında 1 yıl geride kaldı

Geçtiğimiz yılın Ekim ayında Gazze'ye başlatılan savaşta İsrail yönetimi uluslararası çağrılara kulak asmadan bir çok katliam gerçekleştirdi. Sivil halkın bulunduğu hastaneleri ve okulları bombalayan Tel Aviv yönetimi bu olayları bahaneler ile geçiştirmeye çalıştı.

İSRAİL'İN KARŞISINDA DURULDU

Türkiye'de dahil olmak üzere bir çok ülke ise bu durumun karşısında olarak yapılanlara karşı diplomatik yolları devreye sokma politikası uyguladı. Öte yandan İsrail ise Gazze'de başlattığı savaşı giderek bölgeye yaymayı sürdürdü.

Savaş boyunca Suriye, Yemen, Lübnan ve İran'da da saldırılar gerçekleştiren İsrail saldırılarını Lübnan'ın güneyine kaydırdı. Geçtiğimiz günlerde bölgeye bir kara harekatı da başlatan İsrail açıklamalarında olumlu ifadeler kullansa da savaş yanlısı bir izlenim vermeyi sürdürüyor.

İRAN İLE GERİLİM

Suriye'nin Başkenti Şam'da İran Büyükelçiliğini bombalayan ve Hamas Lideri Haniye'yi Tahran'da suikast ile öldüren İsrail, İran'dan 2 defa hava saldırısı yanıtı almıştı. Her iki devletin bu tavrından sonra geçtiğimiz günlerde İran'a misilleme kararı aldığı iddia edilen İsrail'in ne yapacağı merak konusu oldu. Dünya genelinde de bölgede yaşananlar yakından takip ediliyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER