İsrail Dışişleri Bakanından bir küstahlık daha: Mansur Yavaş detayı

Türkiye'nin yaptıkları zulme karşı en çok ses çıkaran ve yaptırımlar ortaya koyan ülke olmasını hazmedemeyen Tel Aviv yönetiminden bir hadsizlik daha geldi. Bir kez daha Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan açıklamada ABB Başkanı Yavaş'ın adının geçirilmesi dikkatlerden kaçmadı.

İsrail Dışişleri Bakanından bir küstahlık daha: Mansur Yavaş detayı

Geçen yıl başlayan ve birinci yılı dolmadan bir çok ülkeye sıçrayan İsrail-Filistin Savaşı bölgenin ateş hattı olmasına neden oldu. Çok rahat bir şekilde peş peşe ülkelere saldırı düzenleyen İsrail, ABD'nin kendisine açık desteğine güvenerek kural dışı hamlelere devam ediyor.

İsrail Dışişleri Bakanından bir küstahlık daha: Mansur Yavaş detayı

INSTAGRAM KONUSUNU KULLANDI

Başından beri Tel Aviv yönetiminin bu tavrına karşı koyan Türkiye, İsrail'in en çok rahatsız olduğu ülkeler arasında ilk sıralarda yer alıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendileri hakkındaki söylemlerini hazmedemeyen İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Instagram'a konulan erişim yasağı üzerinden yüklendi.

Katz "57 milyon Türk Instagram kullanıcısının bu platforma erişimini kısıtlıyorsun ancak kendi özel Instagram hesabını erişime açık tutuyorsun. Şahsıma karşı gerçekleştirilen saldırılar, gerek Türkiye vatandaşlarına gerekse de dünya vatandaşlarına gerçeği ifşa etmemi engellemeyecek. Hamas'ı kucaklayan bir lider, kendi halkına diktatör gibi baskı uygulayan bir lider diktatördür" ifadelerini kullandı.

İKİ BAŞKANI ETİKETLEMESİ DİKKATLERDEN KAÇMADI

Geçen sefer paylaşımına İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu etiketleyen Katz Ekrem İmamoğlu'nun kendisine hadsiz ithamlarını aynı şekilde iade etmesi ile karşılaşmıştı. Bakan Katz bu sefer paylaşımına hem İBB Başkanı İmamoğlu'nu hem de ABB Başkanı Mansur Yavaş'ı etiketledi.

Ekrem İmamoğlu'nun takdir toplayan karşılığının ardından bu sefer başkanların nasıl bir tepki ortaya koyacağı merak konusu oldu. İsrail yönetiminin tüm çabalarına rağmen Türkiye iktidar ve muhalefet olarak yaşanan zulme sesini yükseltmeyi sürdürüyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER