İran'dan İsrail'e yüzlerce balistik füze fırlatıldı! Sirenler çaldı, Demir Kubbe çaresiz kaldı!

İsrail ile İran arasında yeni bir saldırı başladığı açıklandı. İran’dan İsrail’e balistik füzeler fırlatılırken Tel Aviv ve diğer şehirlerde İsraillilere sığınaklara gitmeleri için talimat verildi.

İran'dan İsrail'e yüzlerce balistik füze fırlatıldı! Sirenler çaldı, Demir Kubbe çaresiz kaldı!

İsrail ordusu tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Bu açıklamaya göre İran’dan İsrail’e balistik füzelerle saldırı düzenlendi. Bunun üzerine İsrail’de ülke genelinde sirenler çalmaya başladı. Tel Aviv’de siren sesleri çok yoğun bir şekilde duyurulurken İsraillilere güvenli bölgelere gitmeleri ve sığınaklara girmeleri talimatı verildi.

DEMİR KUBBE YETERLİ GELMEDİ

İran’ın fırlattığı füzeler İsrail’in hava sahasına girdiğinde ise Demir Kubbe devreye girdi. Ancak tüm füzelerin bu sistem tarafından etkisiz hale getirilemediği açıklandı. İsrail’e isabet eden füzelerin yaptığı etki yavaş yavaş belli oluyor.

ABD UYARMIŞTI

Bugün Beyaz Saray tarafından İsrail’e bir uyarı yapılmış ve İran’ın balistik füzelerle saldıracağı bilgisi verilmişti. Sadece birkaç saat sonra bu saldırı gerçekleşti.

İRAN DOĞRULADI VE İSRAİL'İ TEHDİT ETTİ

İran tarafından ise açıklamalar gelmeye başladı. İran devlet televizyonu saldırıyı doğrularken yüzlerce balistik füzenin İsrail hedeflerine doğru ateşlendiğini duyurdu.

İran Devrim Muhafızları Ordusu’ndan da bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada İsrail’e füze saldırısı doğrulanırken, “Haniye, Nasrallah ve Nilfuruşan’ın intikamı için işgal topraklarının kalbini hedef aldık. Siyonist rejim İran’ın saldırılarına karşılık verirse daha ağır saldırılar ile karşı karşıya kalacak.” denildi.

Öte yandan İsrail Başbakanı Netanyahu da halkına birlik çağrısı yaparak İran ve uzantıları ile mücadele etmeyi sürdüreceklerini söyledi. Halkın ilan edilen güvenlik talimatlarına uymaları istenirken birlikte hareket edilmesinin büyük bir öneminin olacağı belirtildi.

İsrail ile İran arasında başlayan gerilim dünya tarafından endişe ile takip ediliyor.

SONRAKİ HABER