İran'da patlama mı oldu, son durum ne, ölü sayısı kaç?

İran'dan gelen son dakika haberi endişelendirdi. Art arda duyulan patlama sesleri insanların telaş yapmasına neden olurken tam olarak ne olduğu merak konusu oldu. Peki, İran'da patlama mı oldu, son durum ne, ölü sayısı kaç?

İran'da patlama mı oldu, son durum ne, ölü sayısı kaç?

İran'da, bugün öğleden sonra Kasım Süleymani'nin mezarı yakınlarında art arda 2 patlama sesi duyuldu. İran basınında yer alan haberlere göre patlama Kirman şehrinde, Kasım Süleymani'nin mezarı yakınlarında oldu.

İRAN'DA SON DURUM NE?

İran'da patlama mı oldu, son durum ne, ölü sayısı kaç?

Bugün, 4 yıl önce ABD saldırıları sonucu vefat eden Kudüs Gücü komutanı Kasım Süleymani'nin anıldığı tören esnasında art arda 2 kere patlama sesi duyuldu. Patlama, Süleymani'nin ölümünün 4'üncü yıl dönümünde anıldığı törende gerçekleşti.

Patlama hakkında İran basınında çeşitli haberler çıkarken, saldırının terör saldırısı olduğu bildirildi.

İRAN'DA ÖLÜ SAYISI KAÇ?

İran'da patlama mı oldu, son durum ne, ölü sayısı kaç? - Resim : 2

Süleymani'nin 4'üncü ölüm yıl dönümünde anıldığı tören esnasında yaşanan patlamada ilk belirlemelere göre 103 kişi hayatını kaybetti. Patlama nedeniyle 140'tan fazla kişi de yaralanırken yetkililer tarafından yapılan açıklamayla saldırının terör saldırısı olduğu bildirildi.

Yapılan açıklamada, Süleymani'nin anma törenine katılmak için çok sayıda insanın mezarlığa giden yolda toplandığı da belirtildi ve çok daha fazla ölü ve yaralı sayısı olabileceğine vurgu yapıldı.

KASIM SÜLEYMANİ KİMDİR?

İran'da patlama mı oldu, son durum ne, ölü sayısı kaç? - Resim : 3

Kudüs Gücü komutanı Kasım Süleymani, 11 Mart 1957'de Kirman İran'da dünyaya geldi. 1979 yılında İran Devrim Muhafızları Ordusu'na katılan Süleymani, hızla yükselerek Kudüs Gücü Komutanı oldu. General Kasım Süleymani, İran ve komşularının bulunduğu bölgede en önemli isimlerden biriydi.

4 yıl önce, 3 Ocak 2020 tarihinde ABD tarafından düzenlenen Bağdat Havalimanı saldırısında suikasta kurban gitti ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis ile birlikte yaşamını yitirdi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER