İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi helikopter kazası geçirdi! İbrahim Reisi yaşıyor mu?

Akşam saatlerinde dünya gündemine bomba gibi bir haber düştü. İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Azerbaycan ziyaretinin ardından ülkesine dönerken helikopterinin sert iniş yaparak kaza geçirdiği bildirildi.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi helikopter kazası geçirdi! İbrahim Reisi yaşıyor mu?

Ortadoğu son yılların en gergin ve kanlı dönemlerinden birisinden geçerken gelen bir haber daha tedirginlik ile karşılandı. İran'ın Cumhurbaşkanı olarak görev yapan Reisi'nin uçağının düştüğü ve henüz sağlık durumuna dair detaylı bir bilgi alınamadığı öğrenildi.

İRAN CUMHURBAŞKANI REİSİ'NİN YER ALDIĞI UÇAK SERT İNİŞ YAPTI

Bölgede yaşanan gerginliğin odak noktasında yer alan İran ülkeyi derinden sarsan bir haber ile çalkalandı. Resmi ziyaret kapsamında Azerbaycan'a giden Cumhurbaşkanı Reisi'nin uçağı ile ilgili ilk başta sert iniş yaptığına dair haberler geldi.

Dünya basınında hızlıca üst sıralara yükselen gelişme sonrasında İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin sağlık durumu merak konusu oldu.

Medyascope'da yer alan bir habere göre Reuters'a konuşan bir yetkili durum hakkında tam bilgi sahibi olunamadığını fakat bölgeden kaygı verici gelişmelerin geldiğini ifade etti. İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan uçağın indiği bölgeye olumsuz hava koşullarından dolayı zor bir şekilde ulaşılmaya çalışıldığı aktarıldı. İbrahim Reisi'nin sağlık durumuna dair net bir bilgi bulunmuyor.

İBRAHİM REİSİ KİMDİR?

Bilinen adıyla İbrahim Reisi İranlı muhafazakâr bir politikacı, hukukçu ve İran'ın günümüzdeki cumhurbaşkanıdır. İran'da resmî seçim sonuçlarına göre ülkenin 8. Cumhurbaşkanı oldu

İRANLILAR DUALAR EDİYOR

İran halkı haberi aldığı ilk andan itibaren toplanarak dualar etmeye başladı. Sadece kara yolu ile yapılan bölgeye ulaşma faaliyetlerinin nasıl sonuçlanacağı merak konusu oldu. Gelişmeler ülkemizde de yakından takip ediliyor.

SONRAKİ HABER