İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi Ankara'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya geldi

Son günlerde Ortadoğu'da yaşanan gerginliğin önemli aktörlerinden olan İran'dan Türkiye'ye üst düzey bir ziyaret gerçekleştirildi. İran Cumhurbaşkanı Reisi Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek için Ankara'ya geldi

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi Ankara'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya geldi

Özellikle Filistin meselesinden dolayı İsrail ve Amerika ile birbirine tamamen düşmanca iki farklı politika izleyen, geçtiğimiz günlerde Pakistan'da bazı noktalara füze saldırısı düzenlemesi ile Ortadoğu'da yaşanan gerilim dolu günlerin son noktaya ulaşmasında önemli rol oynayan İran'dan ülkemize üst düzey bir ziyaret gerçekleştirildi.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi Ankara'da resmi törenle karşılandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelmek için Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne gelen Reisinin aracının geçtiği sokaklara ise İran ve Türkiye bayraklarının yerleştirildiği öğrenildi.

MASADA BİR ÇOK KONU VAR

Bölgenin iki önemli aktörü olan Türkiye ve İran arasında yapılacak bu önemli görüşmede masada birçok önemli konunun yer alması bekleniyor. Ayrıca Cumhurbaşkanı Reisi'nin sadece Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek için gelmediği, Türkiye-İran Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi 8. Toplantısı’na Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte başkanlık edeceği de öğrenildi.

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI DETAYLARI PAYLAŞMIŞTI

Söz konusu görüşme ile ilgili İletişim Başkanlığı geçtiğimiz günlerde yaptığı paylaşımda yapılacak konsey toplantısında, Türkiye-İran ilişkilerinin tüm yönleriyle gözden geçirileceğini ve ikili iş birliğinin derinleştirilerek geliştirilmesi için atılabilecek adımların ele alınacağını aktarmıştı.

Daha önce İran'da yaşanan terör saldırısı gibi sebeplerden dolayı 2 defa ertelenen ziyaret sonrası iki ismin basın mensupları aracılığıyla kameralar karşısına geçerek açıklama yapması bekleniyor.

SONRAKİ HABER